• 31.3.2025

    Hyvän Tekijät -podcastin viidennessä jaksossa keskustellaan uskopohjaisesta avustustyöstä – piispa Kaisamari Hintikka: ”Usko kääntää ihmisen katseen itsestä toiseen”

    Koska auttaminen on monen uskonnon keskiössä, ovat monet avustusjärjestöt uskopohjaisia. Esimerkiksi kristityn tehtävä ei ole elää ensisijaisesti itseään varten, vaan toisten ihmisten vuoksi, sanoo Espoon hiippakunnan piispa Kaisamari Hintikka Hyvän Tekijät -podcastissa.

  • 27.3.2025

    Iran on muistutus ihmisoikeuksien hauraudesta – ”Toivon, että nuoret kyllästyvät nykytilaan ja tilalle syntyy jotakin uutta”

    Vankilaan bahai-uskonsa vuoksi tuomittu Raha Sabet Sarvestany peräänkuuluttaa yhteisvastuuta Iranin ihmisoikeustilanteen parantamiseksi. Iranissa syntynyt ja lapsena Ruotsiin salakuljetettu Atefeh Sebdani sanoo nuorten iranilaisten olevan väsyneitä väkivaltaan.

  • 20.3.2025

    Valitut on ensimmäinen kokopitkä meänkielinen näytelmäelokuva

    Jon Blåhedin ohjaama Valitut kertoo yhden uskonliikkeen noususta ja tuhosta.

  • 24.2.2025

    Egyptin kristityt kokevat asemansa parantuneen – ”Joskus minua tuijotetaan, mutta turvattomuutta en ole koskaan kokenut”

    Noin kymmenen prosenttia muslimivaltaisen Egyptin väestöstä on kristittyjä. Koptikirkon Anafora-yhteisössä elävä nunna Ilaria oppi jo lapsena, että Koraanissakin on hyviä elämänoppeja.

  • 19.12.2024

    Uruguayn myydyin kirja on vuodesta toiseen kiinalainen horoskooppi – Agustina Bello vaihtoi akateemisen uran astrologiaan

    Moni uruguaylainen etsii taivaankappaleiden asennosta ja näennäistieteestä vastauksia elämän suuriin kysymyksiin. Astrologia ja tarot-kortit nähdään itsetutkiskelun ja intuition vahvistuksen välineenä.

  • 21.8.2024

    Irakissa esitetään lakimuutosta, joka mahdollistaisi lapsiavioliitot – ”Veisi meidät vuosisatoja taaksepäin”

    Uusi lakiesitys antaisi uskontokunnille mahdollisuuden päättää sopivasta avioitumisiästä. Maan ihmisoikeusaktivistit ja naispoliitikot ovat protestoineet lakiesitystä kaduilla.

  • 18.6.2024

    Unohdetut uiguurit – Kiina on hyötynyt siitä, että maailman huomio on muualla, sanovat uiguuriaktivistit: ”Kyse on kansanmurhasta”

    Uiguureita on yhä uudelleenkoulutuskeskuksissa ja osa on siirretty niistä vankilaan. Uiguurien maailmankongressin johtaja Dolkun Isa ja ohjelma- ja vaikuttamisjohtaja Zumretay Arkin kertovat kansan tilanteesta.

  • 10.5.2024

    Toisinajattelijat – Joukko juutalaisia eri puolilla maailmaa vastustaa Israelin toimia Gazassa ja toivoo Palestiinalle vapautta: ”On tärkeää tulla juutalaisena sanomaan, että tämä ei tapahdu minun nimissäni”

    Juutalaisessa diasporassa on aina ollut ääniä, jotka ovat puolustaneet palestiinalaisten oikeuksia. Viime kuukausina ne ovat olleet äänekkäämpiä kuin koskaan. 

  • 4.4.2024

    Jumalanpilkkasyytteet johtavat usein kuolemantuomioon Pakistanissa – 22-vuotias Junaid Munir sai tuomion WhatsApp-viestien takia

    Pakistanissa langetetaan usein kuolemantuomioita jumalanpilkasta, mutta tuomioita ei panna täytäntöön. Vankiloissa viruu kuitenkin tuomittuja, ja pelkästään Punjabin maakunnan vankiloissa on tällä hetkellä 587 jumalanpilkkavankia, kertoo ihmisoikeusjärjestö.

  • 19.12.2023

    Avoin keskustelu kulttuurieroista uupuu Suomesta yhä

    Monilla suomalaisilla on islamista ennakkokäsityksiä, jotka vaikuttavat suhtautumiseen jo ennen kuin asioita edes yritetään ymmärtää. Kulttuurieroista pitäisi keskustella avoimesti ja tietoa vähemmistökulttuureista pitäisi lisätä, kirjoittaa opiskelija Hilla Ojala.