14.10.2024
Karibian maissa vaaditaan itsemurhan dekriminalisointia: kolonialismin aikainen laki tarkastelussa
Neljässä Karibian maassa on käynnistynyt kampanja, jonka tarkoituksena on kumota vahingolliseksi ja vanhentuneeksi koettu lainsäädäntö.
14.10.2024
Neljässä Karibian maassa on käynnistynyt kampanja, jonka tarkoituksena on kumota vahingolliseksi ja vanhentuneeksi koettu lainsäädäntö.
5.8.2024
Ennen pieni haavakin saattoi olla kohtalokas. Tulevaisuudessa terveysriskin aiheuttaa puolestaan antibioottiresistenssi. Väitöskirjatutkija Elina Maaniitty Helsingin yliopistosta vastaa kysymyksiin sairastumisesta.
12.6.2024
Nigeria on ottanut käyttöön uuden viisi-yhdessä rokotteen, jolla yritetään päästä eroon aivokalvontulehduksesta. Rokote tarjoaa tehokkaan suojan viittä meningokokkibakteerikantaa vastaan. Meningokokkibakteerit ovat yksi aivokalvotulehduksen aiheuttajista.
29.4.2024
Naiset viettävät keskimäärin 25 prosenttia pidempään elämästään sairaana kuin miehet. Tämä johtuu esimerkiksi siitä, että sairaudet diagnosoidaan naisilla myöhemmin kuin miehillä.
12.4.2024
Ilmastokriisi lisää kymmenien miljoonien ihmisten syöpäriskiä Bangladeshissa. Tämä johtuu siitä, että ilmaston lämpenemisen aiheuttama merenpinnan nousu sekä lisääntyneet tulvat ja äärimmäiset sääolosuhteet kiihdyttävät arseenin vapautumista maan juomaveteen.
16.2.2024
Bulgarialaisista kodeista 22 prosenttia ei pysty lämmitämään kotiaan tarpeeksi. Puhutaan energiaköyhyydestä, kun energiankulutusta on vähennettävä niin paljon, että se heikentää terveyttä ja hyvinvointia.
2.2.2024
Meksiko dekriminalisoi abortin viime syksynä, eli abortista ei voi antaa enää rikossyytettä. Myös muualla Latinalaisessa Amerikassa aborttilakeja on laajennettu viime vuosina.
7.12.2023
Matalan ja keskitulotason mailla on kunnianhimoisimmat suunnitelmat ilmansaasteiden terveysvaikutuksiin puuttumiseksi, tuore tutkimus osoittaa.
16.10.2023
Tšadissa parikymppinen nainen on jo yleensä äiti. Liian varhaiset raskaudet ovat riski niin äitien kuin lasten terveydelle.
25.9.2023
Häviävän pieni määrä maailman morfiinista käytetään matalan tulotason maissa, tuore WHO:n raportti osoittaa. Morfiinin puute on ongelma, koska tarve kivunlievitykseen on yhtä suurta rikkailla ja köyhillä.