• 3.1.2025

    Mihin ryhmään sinä kuulut?

    Tuomo Mannisen valokuvissa poseeraavat niin punkkarit, partiolaiset kuin koirankasvattajatkin ympäri maailmaa. Valokuvanäyttely maailman eri ryhmistä on nähtävillä Suomen valokuvataiteen museossa 12. tammikuuta saakka.

  • 16.12.2024

    Sarjakuvien uudet ulottuvuudet – Museonäyttelyt Kuopiossa ja Kouvolassa rikkovat perinteet

    Kuopion taidemuseon ja Kouvolan Poikilo-museon näyttelyissä sarjakuva astuu ulos perinteisistä kehyksistään ja valtaa museot tilateoksilla, äänillä ja liikkuvalla kuvalla.

  • 11.12.2024

    ”Näen enemmän yhteistä kuin eroja wirrarikojen ja saamelaisten välillä” – Helsingin Taideyliopiston näyttely avaa katsojille ikkunan alkuperäiskansojen taiteeseen

    Palaamisia -näyttely haastaa kolonialistisen perinteen, jossa alkuperäiskansojen taide-esineitä on kuljetettu tai ryöstetty länsimaisiin museoihin. Näyttelyssä kolmen eri maan alkuperäiskansat pääsevät vuoropuheluun keskenään, ja heidän kulttuurinsa ja näkemyksensä tuodaan yhteen.

  • 22.10.2024

    Taidepuutarha Botania tuo värikästä valotaidetta pimeyden keskelle

    Joensuun Taidepuutarha Botania yhdistää talven ja trooppisen paratiisin. 28.11.–1.12. Botaniassa järjestetään kansainvälinen Visual Festival, joka muuttaa ulkopuutarhan surrealistiseksi taikamaailmaksi.

  • 1.10.2024

    Kolumbialainen Federico Rios Escobar kuvaa tiheän viidakon läpi kulkevia siirtolaisia – Maailman konfliktit näkyvät Etelä-Amerikan vaarallisella siirtolaisreitillä 

    Panaman ja Kolumbian rajalla sijaitsee Dariénin viidakkokaistale. Viime vuonna sen läpi kulki yli puoli miljoonaa siirtolaista. Valokuvaaja Federico Rios Escobar kertoo, ketkä lähtevät haastavalle matkalle ja miksi.

  • 19.9.2024

    Nuorten rauhanpalkinnon saanut valokuvaaja Karun Verma pyrkii luomaan kuvillaan empatiaa: ”Pitäisi arvostaa sitä, mitä nuorilla on sanottavana”

    Nuorten rauhanpalkinnon 2024 saanut valokuvataitelija Karun Verma, 22, haluaa poistaa taiteen avulla vastakkainasettelua. Verma on pyrkinyt luomaan dialogia muun muassa kuvaamalla rodullistettuja nuoria miehiä heidän toivomallaan tavalla.

  • 13.9.2024

    Viisi vuosikymmentä katutaidetta – Chileläinen seinämaalari Alejandro “Mono” González tarttuu teoksillaan epäoikeudenmukaisuuteen

    Tunnettu chileläinen katutaiteilija Alejandro ”Mono” González on kokenut Chilen eri vaiheet alkaen 70-luvun vallankaappauksesta. Taistelu, vastarinta ja muistaminen ovat edelleen hänen työnsä kulmakiviä. González vierailee Suomessa syyskuun puolivälissä.

  • 11.6.2024

    Kun Jaana-Mirjam ihastui 23 vuotta nuorempaan Sergeen, alkoi sisäinen kamppailu: ”Löysin itsestäni ikärasistin”

    Kun Jaana-Mirjam Mustavuori matkusti stipendiaattina Afrikan Beniniin, häntä varoitettiin ottamasta ”kesäkissaa”. Mutta sitten hän tapasi Serge Gbehan. Suomessa aviopari on pienituloinen, Beninissä heitä luullaan miljonääreiksi.

  • 14.5.2024

    Ei oikeutta vielä 14 vuoden jälkeen – Näyttely kunnioittaa kahden murhatun aktivistin muistoa

    Maailma kylässä -festivaalilla 25.-26.5. esillä olevan Siemenet versovat -näyttelyn teokset on valittu kilpailusta, johon taitelijoita kutsuttiin muistelemaan Bety Cariñon ja Jyri Jaakkolan perintöä.

  • 18.3.2024

    ”Älä luovuta” – Nuoret nairobilaiset selviytyjät lähettävät suomalaisille nuorille toivon viestin

    From Zero to Hero -näyttely tuo Suomeen yhdeksän kodittomana kasvaneen nairobilaisen tarinat. Sen ydinkysymys on yhtä totta Keniassa ja Suomessa: mistä voi löytää selviytymisen avaimia syvimpien vaikeuksien keskellä?