• 16.10.2024

    Kolonialismi tuhosi Zimbabwen ruokakulttuurin – Nyt kokkikaksikko ammentaa alkuperäisistä raaka-aineista ja nostaa afrikkalaisen ruoan arvostusta

    Tafadzwa Anifasi ja Tyler Sibindi laittavat ruokaa raaka-aineista, joita on vuosikymmeniä pidetty ”köyhien ruokana”. Afrikan ruokakulttuurit kärsivät kolonialismin vaikutuksesta, mutta nyt paikalliset kokit vaalivat pitkään aliarvostettuja aineksia ja loihtivat niistä gourmet-annoksia.

  • 7.10.2024

    Lämmin ja mausteinen kurpitsapiirakka tuo syksyn pöytään

    Kurpitsapiirakka on täydellinen syysherkku, joka hehkuu mausteista lämpöä.

  • 28.5.2024

    Raikas ja värikäs uunibataatti vie Välimerelle

    Bataatti on kesäinen herkku, kun sen kanssa tarjoilee kreikkalaistyylisen salaatin ja tsatsikia. Annos hehkuu värejä: oranssia, punaista, vihreää ja violettia.

  • 15.5.2024

    Sotilaallisten ryhmittymien sota, josta kärsivät siviilit – Miten Sudanin sota sai alkunsa?

    Sudanissa on sodittu yli vuosi. Sudanin sisällissota on yksi pahimmista humanitaarisista kriiseistä tällä hetkellä.

  • 11.4.2024

    Cashew on yhä suositumpi ravintokasvi, mutta ilmastonmuutos vaarantaa sen kasvuolosuhteet – ”Meille afrikkalaisille ilmastonmuutos on todellisuutta jo nyt”

    Runsaasti proteiinia ja hyviä rasvoja sisältävälle cashew'lle riittää kysyntää ympäri maailmaa, mutta vääriin aikoihin tulevat sateet vaikeuttavat sen viljelyä. Kävimme tutustumassa tansanialaisen perheen viljelyksiin.

  • 11.3.2024

    Hujauksessa Italiaan – Tomaattinen mascarponekastike piristää pöytää

    Täyteläinen tomaatti-mascarpone -pasta on värikäs ja maukas. Pastaa varten ei tarvitse viettää keittiössä tunteja, se valmistuu hetkessä.

  • 6.3.2024

    Kalastajien elämä murroksessa: ”Vain ihme pelastaa heidät tässä särkyneessä maailmassa”

    Virtaukset muuttuvat arvaamattomasti, vesi on oudon lämmintä. Meri on käymässä sen tunteneille vieraaksi. Merestä elantonsa saavien ihmisten nyt havaitsema kriisi tulee koskettamaan koko rannikkovaltioiden väestöä eli noin 500 miljoonaa ihmistä. Kuvareportaasi Tunisiasta, Ghanasta ja Italiasta.

  • 27.12.2023

    Ruoka on Palermossa tapa osoittaa rakkautta ja tuntea yhteyttä juuriinsa – Maailman ääniä -podcastin toisessa jaksossa tutustutaan sisilialaisten mielenmaisemaan ruuan kautta

    Maailman ääniä -podcastin toisessa jaksossa toimittaja Mira Selander kertoo, mitä ruoka merkitsee sisilialaisille. Jaksossa sivutaan myös Palermon jouluruokaperinteitä.

  • 14.12.2023

    Taatelien taikaa: kauniit ja herkulliset taatelit tuovat säväystä vaikkapa joulupöytään

    Nappaa talteen kauden resepti ja yllätä ystäväsi. Taatelit ovat paitsi maukkaita, myös erittäin ravinnepitoisia.

  • 22.9.2023

    Punajuurta pöytään – syksyn superjuureksesta syntyy herkulliset sämpylät

    Punajuuri sisältää runsaasti kivennäisaineita ja vitamiineja, mikä tekee siitä todellisen terveyspommin. Vihannesosastolla koriin kannattaa napata kiinteimmät, voimakkaan tummanpunaiset ja sileäpintaiset yksilöt.