• 13.2.2025

    Sodat hajottavat ihmismieliä – Psykologien Sosiaalinen Vastuu -järjestö toivoo, että turvallisuutta arvioitaisiin myös hyvinvoinnin näkökulmasta

    Psykologien Sosiaalinen Vastuu -järjestö pyrkii edistämään psyykkistä ja sosiaalista hyvinvointia. Järjestö tukee hankkeidensa kautta muun muassa palestiinalaispakolaisten mielenterveyttä sekä solidaarisuustyötä Libanonissa ja Afganistanissa.

  • 3.12.2024

    Sadankomitean rauhanpalkinto rauhaa edistäville isoäideille

    Tunnustuksella halutaan nostaa esiin paikallisyhteisöissä tapahtuvan ja ylisukupolvisen rauhantyön merkitystä.

  • 23.9.2024

    YK:n uusi tulevaisuussopimus hyväksyttiin – Yksi lupauksista on turvallisuusneuvoston uudistaminen

    Sopimus lupaa puuttua etenkin Afrikan maiden aliedustukseen turvallisuusneuvostossa. Venäjä yritti vesittää sopimuksen viime hetkellä.

  • 19.9.2024

    Nuorten rauhanpalkinnon saanut valokuvaaja Karun Verma pyrkii luomaan kuvillaan empatiaa: ”Pitäisi arvostaa sitä, mitä nuorilla on sanottavana”

    Nuorten rauhanpalkinnon 2024 saanut valokuvataitelija Karun Verma, 22, haluaa poistaa taiteen avulla vastakkainasettelua. Verma on pyrkinyt luomaan dialogia muun muassa kuvaamalla rodullistettuja nuoria miehiä heidän toivomallaan tavalla.

  • 12.6.2024

    Raportti: Viime vuosi oli yksi väkivaltaisimmista sitten kylmän sodan päättymisen

    Valtiollisissa konflikteissa on kuollut viimeisten kolmen vuoden aikana lähes 600 000 ihmistä. Syynä ovat etenkin Tigrayn, Ukrainan ja Gazan sodat.

  • 10.6.2024

    Vaikka näkymämme rauhallisesta tulevaisuudesta on huonompi kuin pitkään aikaan, jokainen voi omalla toiminnallaan edistää rauhaa: ”Turvallisuus on sekä tunteita että tekoja”

    Ajatushautomo SaferGlobe tekee työtä laajan turvallisuuden eteen. Jopa kukkakimppu voi tietyissä oloissa olla rauhanteko, sanoo toiminnanjohtaja Maria Mekri.

  • 5.4.2024

    Järjestöt: Valtioiden pitää toimia, koska Israel ei noudata YK:n päätöslauselmaa

    Aika käy vähiin hirmutekojen estämiseksi Gazan Rafahissa, sanoo joukko ihmisoikeus- ja avustusjärjestöjä.

  • 14.3.2024

    Kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan, Suomessa alkoi militarisaation aalto – Susanna Hast ja Noora Kotilainen kysyvät kirjassaan, miksi sota on meille pyhä asia

    Suomessa ei ole kriittisen militarismintutkimuksen perinnettä, mutta nyt aiheesta on julkaistu ensimmäinen kirja. Sodasta puhutaan valtavan paljon – mutta sen todellisuus jää militaristisen kielen alle, sanovat tutkijat.

  • 21.2.2024

    Väkivaltaisuudet kiihtyvät Kongossa – Humanitaarinen kriisi on saavuttanut ”uuden huipun”, varoittaa YK:n edustaja

    Taistelut armeijan ja M23-kapinallisryhmän välillä ovat jälleen ajaneet kongolaisia kodeistaan. Siviilit kärsivät konfliktista jälleen kerran eniten, sanovat avustusjärjestöt.

  • 30.1.2024

    Venäjän hyökkäyksen takana on usko siihen, että ukrainalaiset ja venäläiset ovat sama kansa, asiantuntija sanoo: ”Tarvitsemme neuvotteluja, jotka johtavat kestävään rauhaan”

    Miksi Venäjä ajattelee, että Ukraina kuuluu sille? Ulkopoliittisen instituutin tutkimusjohtaja Sinikukka Saari vastaa.