• 31.3.2025

    Hyvän Tekijät -podcastin viidennessä jaksossa keskustellaan uskopohjaisesta avustustyöstä – piispa Kaisamari Hintikka: ”Usko kääntää ihmisen katseen itsestä toiseen”

    Koska auttaminen on monen uskonnon keskiössä, ovat monet avustusjärjestöt uskopohjaisia. Esimerkiksi kristityn tehtävä ei ole elää ensisijaisesti itseään varten, vaan toisten ihmisten vuoksi, sanoo Espoon hiippakunnan piispa Kaisamari Hintikka Hyvän Tekijät -podcastissa.

  • 17.3.2025

    Mitkä ihmeen TSS-oikeudet? Hyvän Tekijät -podcastin neljännessä jaksossa keskustellaan arjen oikeuksista: toimeentulosta, asumisesta, terveydestä ja koulutuksesta

    Moni tunnistaa oikeuden sananvapauteen ja poliittiseen järjestäytymiseen, mutta entä taloudelliset, sosiaaliset ja sivistykselliset oikeudet? Mariko Sato ihmisoikeusjärjestö Amnestysta kertoo mitä TSS-oikeudet ovat ja miksi ne ovat välttämättömiä ihmisarvoisen elämän toteutumiseksi.

  • 4.3.2025

    Hyvän Tekijät -podcastin kolmannessa jaksossa keskustellaan sodan säännöistä: ”Keskeinen rikkomus on se, että hyökkäyksiä kohdistetaan siviileihin”

    Hyvän Tekijät -podcastin jaksossa pitkän uran Suomen Punaisessa Ristissä tehnyt Kristiina Kumpula avaa sodan sääntöjä. Vaikka sodan säännöt tunnetaan ja tunnistetaan paremmin kuin aiemmin, niitä ei aina noudateta.

  • 13.2.2025

    Hyvän Tekijät -podcastin toisessa jaksossa toimittaja Karoliina Knuuti avaa, kuka hyötyy kolonialismin muovaamasta järjestelmästä

    Mitä tarkoittaa dekolonisaatio? Miten kolonialismi on vaikuttanut kehitysyhteistyöhön? Entä laajemmin globaaliin järjestelmäämme? Kysymyksiä jaksossa pohtivat tutut juontajat Venla Saikku ja Jouni Hemberg sekä toimittaja Karoliina Knuuti.

  • 29.1.2025

    Maailman Kuvalehden uusi podcast selvittää, miten maailmaa parannetaan – Ensimmäisessä jaksossa Elokapinasta tunnettu Anton Keskinen avaa aktivistin arkea

    Hyvän Tekijät -podcast kääntää katseensa maailmanparantajiin. Venla Saikun ja Jouni Hembergin vetämän podcastin ensimmäisessä jaksossa Operaatio Arktiksen toiminnanjohtaja Anton Keskinen kertoo, miten päätyi ilmastoaktivistiksi.

  • 29.1.2025

    Venla Saikku ja Jouni Hemberg ovat ”naiiveja optimisteja”, jotka uskovat hyvän tekemiseen: ”Jokainen löytää halutessaan sopivan tavan vaikuttaa asioihin”

    Graafinen suunnittelija Venla Saikku ja humanitaarisen työn asiantuntija Jouni Hemberg tekivät Maailman Kuvalehdelle podcastin, jossa keskustellaan asiantuntijoiden kanssa hyvän tekemisestä.

  • 10.12.2024

    ”Täällä voin pitää identiteettini” – Vuoden viimeisessä Maailman ääniä -podcastin jaksossa pohditaan millaista on muuttaa yksin Sisiliaan

    Maailman ääniä -podcastin kymmenennessä jaksossa toimittaja Mira Selander haastattelee tanskalaista Louise Fjeldborgia, joka on muuttanut Sisiliaan yksin osaamatta italiaa. Samalla hän pohtii omaa identiteettiään.

  • 7.11.2024

    Ti amo, mi manchi – Maailman ääniä -podcastin yhdeksännessä jaksossa kysytään, miten Sisiliassa deittaillaan

    Maailman ääniä -podcastin marraskuun jaksossa toimittaja Mira Selander puhuu rakkaudesta Sisiliassa. Ovatko stereotypiat mustasukkaisista ja intohimoisista eteläitalialaista totta?

  • 25.9.2024

    Maailman ääniä -podcastin syysjaksossa käydään läpi kolme Palermoa ravistellutta tragediaa: ”Jalkapalloilija Toto Schillaci yhdisti Italian ja Sislian”

    Palermo ja Sisilia ovat olleet viime aikoina esillä uutisissa ikävässä valossa, kun ulkomaalainen luksusjahti upposi saaren edustalla ja siirtolaisten vapaudenriistosta syytetyn ministerin oikeudenkäynti alkoi. Myös jalkapallotähti Toto Schillacin kuolema järkytti kaupunkia, mutta toi samalla ihmiset yhteen, kertoo toimittaja Mira Selander podcastin kahdeksannessa jaksossa.

  • 27.6.2024

    Maailman ääniä -podcastin kesäjakso tutustuttaa meidät Palermon turismiin – Jääkö kaupungin omaleimainen kulttuuri cocktailien ja friteeratun katuruuan jalkoihin?

    Turismi on yleistymässä Palermossa. Turisteja paikalle houkuttelevat esimerkiksi katuruoka ja kulttuuri. Paikalliset suhtautuvat matkailijoiden tuloon pääosin positiivisesti, vaikka ongelmiakin on näköpiirissä, kertoo toimittaja Mira Selander.