• 23.5.2025

    Kansainvälinen kehitysrahoitus laski viime vuonna – Lähes puolet Suomen kehitysyhteistyömenoista suuntautui Ukrainaan

    Kansainvälisen kehitysrahoituksen määrä laski 7,1 prosenttia viime vuonna edellisvuoteen verrattuna, selviää OECD:n keräämästä datasta. Suomen kehitysrahoitus laski 12,9 prosenttia.

  • 8.5.2025

    Rikkaat maat leikkaavat nyt massiivisesti kehitysyhteistyöstä – Mitä globaalista apujärjestelmästä jää jäljelle? 

    Yhdysvaltain lisäksi myös monet muut rikkaat maat nuijivat nyt apubudjettiaan. Se tarkoittaa lisää ahdinkoa köyhimmille, mutta kriisissä voi piillä myös muutoksen mahdollisuus.

  • 7.5.2025

    Maailman Kuvalehti 40 vuotta sitten: Kehitysyhteistyössä pohdittiin ikuisuuskysymyksiä

    Maailman Kuvalehteä alettiin julkaista syksyllä 1985 nimellä Kumppani. Jo silloin pohdittiin, pitäisikö kehitysapu lopettaa ja pohdittiin, mitä kehittyneet maat voivat oppia kehittyviltä.

  • 24.4.2025

    Hallitus ei pysty noudattamaan omaa kehityspolitiikkaansa, kritisoivat järjestöt – Kehitysyhteistyöstä leikataan jälleen 

    Kehitysyhteistyöstä leikataan jo kolmatta kertaa tämän hallituskauden aikana. Ajankohta on erityisen hankala, sanovat järjestöt.

  • 22.4.2025

    Ammattikoulutus tuo nuorille toivoa Somaliassa

    Suomen Somalia-verkoston hankkeissa koulutetaan käytännön osaajia nuoren valtion tarpeisiin. Niin Somaliassa kuin muissakin Afrikan maissa suuri nuorisoväestö voi kehittää yhteiskuntaa parempaan suuntaan, mutta sitä varten nuoret tarvitsevat aitoja mahdollisuuksia – kuten nuoret kaikkialla, sanoo toiminnanjohtaja Maiju Korpela.

  • 31.3.2025

    Hyvän Tekijät -podcastin viidennessä jaksossa keskustellaan uskopohjaisesta avustustyöstä – piispa Kaisamari Hintikka: ”Usko kääntää ihmisen katseen itsestä toiseen”

    Koska auttaminen on monen uskonnon keskiössä, ovat monet avustusjärjestöt uskopohjaisia. Esimerkiksi kristityn tehtävä ei ole elää ensisijaisesti itseään varten, vaan toisten ihmisten vuoksi, sanoo Espoon hiippakunnan piispa Kaisamari Hintikka Hyvän Tekijät -podcastissa.

  • 24.3.2025

    Mitä sanaa ”kehitysmaista” pitäisi oikeastaan käyttää?

    Kansainvälisen kehitystutkimuksen yliopistonlehtori ja Kehitystutkimuksen seuran puheenjohtaja Bonn Juego Jyväskylän yliopistosta kertoo mistä kehitysmaa-termi on peräisin ja miksi osa tutkijoista vastustaa termin käyttöä.

  • 21.3.2025

    Kummilapsilahjoittamista on kritisoitu stereotypioista ja kiitelty konkretiasta – Selvitimme, mitä kummitoiminnalle kuuluu juuri nyt 

    Moni suomalainen haluaa lahjoittaa kehitysyhteistyöhön kummilapsen välityksellä. Lasten käyttämistä kehitysyhteistyön kasvoina on kritisoitu etenkin maailmalla, mutta suomalaisjärjestöjen mukaan toimintaa on viime vuosina uudistettu paljon.

  • 19.3.2025

    Kummilapsi maksaa yksityisyydellään ja elämäntarinallaan

    Kummitoiminta tarjoaa lahjoittajille konkreettisen tavan osallistua kehitysyhteistyöhön, mutta siihen liittyy eettisiä haasteita, kirjoittaa Ujuni Ahmed. Hänen mukaansa vaarana on, että lapsesta tulee köyhyyden symboli, jonka yksityisyyttä ei kunnioiteta.

  • 18.2.2025

    ”Ihmiset valittavat ja ovat vihaisia Trumpille” – Tapasimme kenialaisessa slummissa Boy Dallasin, jonka elämään suomalaiset tutustuivat kymmenen vuotta sitten

    Vuonna 2015 ohjaaja Kati Juurus teki Nairobin slummia Kiberaa käsittelevän palkitun dokumentin, jonka pääosassa nähtiin kuvaajana työskentelevä Boy Dallas. Tapasimme Boy Dallasin Kiberassa ja kysyimme, mihin suuntaan tilanne hänen kotikulmillaan on kehittynyt.