• 13.9.2024

    Viisi vuosikymmentä katutaidetta – Chileläinen seinämaalari Alejandro “Mono” González tarttuu teoksillaan epäoikeudenmukaisuuteen

    Tunnettu chileläinen katutaiteilija Alejandro ”Mono” González on kokenut Chilen eri vaiheet alkaen 70-luvun vallankaappauksesta. Taistelu, vastarinta ja muistaminen ovat edelleen hänen työnsä kulmakiviä. González vierailee Suomessa syyskuun puolivälissä.

  • 15.12.2023

    Mika Aaltola: ”Demokratia on rauhanprojekti – suomalaisen yhteiskunnan keskeinen voimavara on toimiva kansalaisyhteiskunta”

    Presidenttiehdokas Mika Aaltolalle kansainvälisen sääntöperäisyyden vahvistaminen on tärkeää. Hän pitää suomalaisen yhteiskunnan keskeisenä voimavarana toimivaa kansalaisyhteiskuntaa, ja toivoo kaikkien maailman lasten pääsevän kouluun.

  • 11.8.2022

    Poikansa kuolemasta syytetty turvapaikanhakija vapautettiin syytteistä Kreikassa

    Turvapaikanhakijoiden kohtelu on koventunut maassa vuodesta 2019 alkaen. Syytetyiksi joutuvat myös Kreikkaan rantautuvien veneiden kapteenit.

  • 5.8.2022

    Turvallisemman Indonesian alku: laki kieltää pakkoavioliitot ja seksuaalisen häirinnän

  • 9.6.2022

    Etelän nuoret ilmastoaktivistit näyttävät mallia – metsien istutusta, roskien keruuta ja kansainvälisiä kokouksia

    Maailman nuoret eivät ole vastuussa ilmastokriisistä. Sen seurauksista eniten kärsivien maiden nuoret ovat kuitenkin luonnonsuojelun suunnannäyttäjiä.

  • 2.6.2022

    Ukrainan sota on kriisi muille kriiseille – Miljoonat ihmiset voivat jäädä ilman ruokaa

    Ukrainan sodan myötä nousseet kustannukset ja koronapandemian aiheuttamat kehitysyhteistyön budjettileikkaukset hankaloittavat avustustoimintaa.

  • 18.5.2022

    Ihmisoikeusaktivisti Kumi Naidoo löytää valoa synkkyyden keskeltä – Asiat ovat nyt riittävän huonosti, jotta riittävä määrä ihmisiä on huolissaan

    Oman tyttären huoli herätti Kumi Naidoon ilmastokriisiin. Pitkän linjan ihmisoikeusaktivisti etsii kuumeisesti toivon tekoja ihmiskunnan pelastamiseksi.

  • 20.4.2022

    Suomen Eläinlääkäreiden Kehitysyhteistyöjärjestö vie eläinlääkintää sitä tarvitseville: ”Haasteet ovat erilaisia, vaikkapa saniteettiasiat ja trooppiset taudit”

    Suomen Eläinlääkäreiden Kehitysyhteistyöjärjestö (SEK) pyrkii luomaan maailman, jossa kaikilla eläimillä olisi mahdollisuus eläinlääkintään. Eläinlääketieteen parissa tehtävässä kehitysyhteistyössä on tärkeää huomioida kohteiden olosuhteet, sillä kaikkia toimintatapoja ei aina voida viedä Suomesta sellaisenaan.

  • 20.4.2022

    Missä menee planeettamme rajat? – Maailma kylässä -festivaali juhlistaa planeettaame toukokuussa kotona ja kaupungilla

    Maailman rytmejä ja globaaleja kysymyksiä. Tänä vuonna Maailma kylässä -festivaali järjestetään osittain livenä. Hybridifestivaali tarjoaa ohjelmaa teemalla Planeettamme rajat 23.–29.5.

  • 6.4.2022

    Suhteemme eläimiin on vinksahtanut, sanoo ammattiaktivisti Suvi Auvinen: ”On eläimet, joita rakastetaan, ja ne joita voidaan syödä ja hyödyntää”

    Suuri osa maailman ongelmista johtuu ihmiskeskeisyydestä, sanoo Suvi Auvinen. Hän purkaa erottelua ihmisten ja eläinten välillä ja uskoo, että yritykset ja aktivistit haluavat useamman samoja kuin eri asioita.