• 24.4.2025

    Hallitus ei pysty noudattamaan omaa kehityspolitiikkaansa, kritisoivat järjestöt – Kehitysyhteistyöstä leikataan jälleen 

    Kehitysyhteistyöstä leikataan jo kolmatta kertaa tämän hallituskauden aikana. Ajankohta on erityisen hankala, sanovat järjestöt.

  • 23.4.2025

    Humanitaarinen työ on saanut Linda Konaten sietämään epävarmuutta ja ymmärtämään, kuinka samanlaisia ihmiset ovat: “Toivon, että löytäisimme mahdollisuuksia tavata ja puhua toisillemme kasvokkain”

    Linda Konate on tehnyt pitkän uran humanitaarisen työn ja kehitysyhteistyön parissa. Kesäkuussa Lääkärit Ilman Rajoja -järjestön Suomen toiminnanjohtajana tunnettu Konate aloittaa Suomalaiset kehitysjärjestöt Fingo ry:n toiminnanjohtajana. Kuka vuoden 2025 yhteiskuntatieteilijäksi valittu Konate on ja millaisesta tulevaisuudesta hän haaveilee?

  • 22.4.2025

    Ammattikoulutus tuo nuorille toivoa Somaliassa

    Suomen Somalia-verkoston hankkeissa koulutetaan käytännön osaajia nuoren valtion tarpeisiin. Niin Somaliassa kuin muissakin Afrikan maissa suuri nuorisoväestö voi kehittää yhteiskuntaa parempaan suuntaan, mutta sitä varten nuoret tarvitsevat aitoja mahdollisuuksia – kuten nuoret kaikkialla, sanoo toiminnanjohtaja Maiju Korpela.

  • 21.3.2025

    Kummilapsilahjoittamista on kritisoitu stereotypioista ja kiitelty konkretiasta – Selvitimme, mitä kummitoiminnalle kuuluu juuri nyt 

    Moni suomalainen haluaa lahjoittaa kehitysyhteistyöhön kummilapsen välityksellä. Lasten käyttämistä kehitysyhteistyön kasvoina on kritisoitu etenkin maailmalla, mutta suomalaisjärjestöjen mukaan toimintaa on viime vuosina uudistettu paljon.

  • 19.3.2025

    Kummilapsi maksaa yksityisyydellään ja elämäntarinallaan

    Kummitoiminta tarjoaa lahjoittajille konkreettisen tavan osallistua kehitysyhteistyöhön, mutta siihen liittyy eettisiä haasteita, kirjoittaa Ujuni Ahmed. Hänen mukaansa vaarana on, että lapsesta tulee köyhyyden symboli, jonka yksityisyyttä ei kunnioiteta.

  • 13.2.2025

    Hyvän Tekijät -podcastin toisessa jaksossa toimittaja Karoliina Knuuti avaa, kuka hyötyy kolonialismin muovaamasta järjestelmästä

    Mitä tarkoittaa dekolonisaatio? Miten kolonialismi on vaikuttanut kehitysyhteistyöhön? Entä laajemmin globaaliin järjestelmäämme? Kysymyksiä jaksossa pohtivat tutut juontajat Venla Saikku ja Jouni Hemberg sekä toimittaja Karoliina Knuuti.

  • 3.2.2025

    Yhdysvaltojen päätös jäädyttää ulkomaanapu herättää kauhua: ”Historiallisen kamalaa”  

    Presidentti Donald Trumpin hallinto on pysäyttänyt 90 päiväksi lähes kaiken Yhdysvaltain ulkomaanavun rahoituksen. Päätöksellä luodaan tarkoituksella pelkoa ja pönkitetään konservatiivikristillistä arvomaailmaa, sanoo Väestöliiton kansainvälisen asioiden johtaja Elina Korhonen.

  • 3.9.2024

    Jokainen valitsee taistelunsa

    Meistä kukaan ei voi pelastaa koko maailmaa. On kuitenkin tärkeää, että jokainen löytää oman tehtävänsä. Lehtemme tehtävä on tarkastalla kenen historiaa kerromme, kuka pääsee ääneen, kirjoittaa Anni Valtonen pääkirjoituksessaan.

  • 19.8.2024

    Sisäänpäin kääntyminen ei ole kestävää, sanoo kehitysyhteistyön asiantuntija: ”Kriisit ovat yhteisiä”

    Miltä näyttää kehitysyhteistyön tulevaisuus ja vaikuttavuus, kun työskentelee kentällä? Unicefin Ghanan toimistolla työskentelevä Pauliina Sarvilahti vastaa väitteisiin.

  • 10.6.2024

    Vaikka näkymämme rauhallisesta tulevaisuudesta on huonompi kuin pitkään aikaan, jokainen voi omalla toiminnallaan edistää rauhaa: ”Turvallisuus on sekä tunteita että tekoja”

    Ajatushautomo SaferGlobe tekee työtä laajan turvallisuuden eteen. Jopa kukkakimppu voi tietyissä oloissa olla rauhanteko, sanoo toiminnanjohtaja Maria Mekri.