• 2.1.2025

    ”Ikuisuuden ja pikamuodin välillä on paljon aikaa ja varsin kestäviä tuotteita”

    Jos esineiden säästäminen estää minua ylikuluttamasta ja vähentää ympäristöahdistustani edes hivenen, kokoan enemmän kuin mielelläni kaappeihini kaiken maailman kangaspaloja, muistikirjoja ja kodinkoneita, Sandra Järvenpää kirjoittaa esseessään.

  • 16.12.2024

    Kuka uskoo vielä tarinaan talouskasvusta? – “Todellista kasvua ei ole tapahtunut neljäänkymmeneen vuoteen”

    Talouskasvua pidetään yhä pakkona, vaikka tutkimusten mukaan se ei ole lisännyt hyvinvointia enää aikoihin. Olisiko jo aika valmistautua kasvun jälkeiseen aikaan, ja mitä se käytännössä tarkoittaisi?

  • 29.11.2024

    YK:n ilmastokokouksessa saatiin aikaan laiha sopu – kokouksen ensikertalainen kertoo kokemuksistaan ja neuvottelujen tuloksista: ”Kukaan ei saanut suurta voittoa”

    YK:n ilmastokokous, COP29, järjestetiin 11.–22. marraskuuta. Fingon ilmastotyön asiantuntija Ada Virnes kertoo, miten kokous sujui ja mitä siellä saatiin aikaan.

  • 8.11.2024

    YK:n ilmastokokouksessa on tarkoitus sopia rahoituksesta ja päästövähennyksistä – neuvotteluista tulossa tiukat ja arvaamattomat

    EU haluaa laajentaa ilmastotoimien rahoituspohjaa pian alkavassa YK:n ilmastohuippukokouksessa. Trumpin tuore presidenttiys voi kuitenkin vaikeuttaa neuvotteluja, Fingon asiantuntijat sanovat.

  • 15.10.2024

    Mia Takula ja Benjamin Pitkänen tekevät töitä eläinten puolesta, jotta maapallolla olisi tulevaisuus: ”Ihmisiä ei ole ilman luontoa eikä luontoa ilman eläimiä”

    Eri sukupolvea edustavat Mia Takula ja Benjamin Pitkänen nousivat julkisuuteen keskustelua herättäneillä tempauksillaan. Nyt he kertovat, mitä meidän tulisi ymmärtää Suomen eläinoikeustilanteesta.

  • 27.9.2024

    Ilmastonmuutos huolestuttaa etenkin etelässä – Suuri enemmistö toivoo valtioiden ryhtyvän järeämpiin ilmastotoimiin

    Ilmastonmuutos aiheuttaa yhä enemmän huolta, selviää 77 maata kattavan kyselytutkimuksen tuloksista. Eniten huolissaan ilmastokriisistä ovat kehittyvien maiden kansalaiset.

  • 27.6.2024

    Maailman ääniä -podcastin kesäjakso tutustuttaa meidät Palermon turismiin – Jääkö kaupungin omaleimainen kulttuuri cocktailien ja friteeratun katuruuan jalkoihin?

    Turismi on yleistymässä Palermossa. Turisteja paikalle houkuttelevat esimerkiksi katuruoka ja kulttuuri. Paikalliset suhtautuvat matkailijoiden tuloon pääosin positiivisesti, vaikka ongelmiakin on näköpiirissä, kertoo toimittaja Mira Selander.

  • 7.6.2024

    Naisten valtakunta: merisienet toivat taloudellisen itsenäisyyden Sansibarin rannikon naisille 

    Sansibarin rannikon naisyhteisö kasvattaa maailman vanhimpia eliölajeja, jotka puhdistavat merivettä ja auttavat ilmastonmuutoksen vastaisessa taistelussa. Samalla naiset vahvistavat kyliensä ruokaturvaa. 

  • 13.5.2024

    Ei vettä koiralle, hampaiden pesuun tai ruuanlaittoon – Podcastin viidennessä jaksossa kuullaan vesipulasta Sisiliassa

    Maailman ääniä -podcastin viidennessä jaksossa Mira Selander kertoo Sisilian vesipulasta. Ongelmia ei aiheuta pelkästään veden vähyys, vaan myös vanhentunut teknologia.

  • 26.4.2024

    Indonesia haluaisi kaupallistaa uhanalaisen komodovaraanin saaren – aktivisteilta jyrkkä ei ”dinoparkille”

    Viime marraskuussa aktivistit Indonesiassa ja Saksassa keräsivät yli 100 000 allekirjoitusta vetoomukseen ” EI ”Jurassic Park” -puistoa komodonvaraaneille”.