• 18.12.2024

    Seksikauppa ja siirtotyöläisten riisto kulkevat käsi kädessä Euroopassa: ”Näitä maailmoja yhdistää äärimmäinen väkivalta ja näköalattomuus”

    Tutkiva toimittaja Kaisa Beltran on kirjoittanut seksuaaliseen hyväksikäyttöön perustuvan ihmiskaupan uhreista sekä slummeissa asuvista maatalouden siirtotyöläisistä Espanjassa. Köyhyyttä pakenevat siirtolaiset joutuvat Euroopassa usein riiston kohteiksi.

  • 19.9.2023

    Kehitysyhteistyön seksuaalisen väkivallan nollatoleranssin synkkä historia – ja valoisampi tulevaisuus?

    Kehitysyhteistyön ja humanitaarisen avun historia on täynnä räikeitä esimerkkejä naisten seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Osa rikollisista etsiytyy tietoisesti haavoittuvien ihmisten pariin. Nyt kansainvälinen yhteisö on kuitenkin paremmin hereillä kuin vielä 15 vuotta sitten, kirjoittaa tasa-arvoasiantuntija Elina Nikulainen.

  • 17.3.2023

    Marjanpoimijoiden hyväksikäyttö Suomessa puhuttaa myös Thaimaassa: ”Kyseessä on liian monen ihmisen ja liian monen perheen elämä”

    Suomessa paljastunut thaimaalaisiin marjanpoimijoihin liittyvät törkeän ihmiskaupan epäilyt herättävät huomiota myös Thaimaan parlamentissa. Nyt myös Thaimaan poliisi tutkii marjabisneksen toimijoiden väärinkäytöksiä.

  • 8.3.2023

    Talouskriisi ajaa alaikäiset seksityöhön Zimbabwessa – ”Tämä on minun tapani selvitä”

    15-vuotias Kudzai myy seksiä Penhalongan kaivosalueella Zimbabwessa. Hän lopetti koulun koronapandemian aikana. Samaan ratkaisuun on päätynyt moni muukin tyttö.

  • 3.1.2023

    Pakomatka Eurooppaan on afganistanilaisnaisille hengenvaarallinen – Aila pukeutui pojaksi välttääkseen ihmiskaupan

    Afganistanilaiset ovat ukrainalaisten jälkeen suurin pakolaisryhmä EU:ssa. Moni nainen pakenee nyt Talibanin sortoa, mutta matkalla ja vielä perilläkin vaarat voivat olla jopa suuremmat. Moni raiskataan, ja osa joutuu ihmiskaupan uhreiksi.

  • 19.12.2022

    Ihmiskauppiaat vaanivat Intian rautateillä – 13-vuotias Deepti aiottiin myydä bordelliin

    Intiassa katoaa lapsi joka kahdeksas minuutti. Osa ihmiskauppiaita etsii lapsia junissa, joissa matkustaa päivittäin yli 23 miljoonaa ihmistä. Ongelmaa torjuu muun muassa puhelinpalvelu, jonka kautta saa pelastuspartion paikalle välittömästi.

  • 14.9.2022

    Eurooppaan suuntautuvaa ihmiskauppaa ei aina tunnisteta Nepalissa – riisto siedetään pysyvän oleskeluluvan toivossa

    Nepalilaisten mielikuvat ihmiskaupasta ja sen uhreista ovat vielä rajoittuneet, sanoo Anish Raj Shrestha Plan International Nepalista. Ihmiskauppiaat toimivat usein sosiaalisessa mediassa, jossa he houkuttelevat parempaa elämää etsiviä.

  • 31.5.2022

    Apua vain tietyillä ehdoilla – Ihmiskaupan uhrit jäävät Euroopassa usein vaille suojelua

    Eurooppaan pyrkivien siirtolaisten joukossa on suuri määrä ihmiskaupan uhreja, jotka pakenevat hyväksikäyttäjiään. Monet heistä jäävät kuitenkin suojelua vaille, koska monissa EU-maissa uhreille tarjotaan apua vain tietyillä ehdoilla.

  • 11.2.2022

    Jamaikalla katoaa yli tuhat teini-ikäistä vuosittain – Kadonneet päätyvät usein ihmiskauppiaiden kynsiin

    Määrärahojen leikkaukset vaikeuttavat kamppailua ihmiskauppaa vastaan. Lisää panostuksia tarvittaisiin myös uhrien tukemiseen ja turvan tarjoamiseen oikeusprosessien aikana.

  • 17.1.2022

    Lähi-idässä kotiapulaiset ovat lainsuojattomia – Ihmiskauppiaat vaanivat parempaa elämää tavoittelevia

    Useimmissa Lähi-idän maissa kotiapulaiset eivät kuulu työlainsäädännön piiriin, joten he eivät allekirjoita minkäänlaisia työsopimuksia. Kotiapulainen voi olla käytännössä orjan asemassa.