Artikkelikuva

Kuparinen kahvipannu muistuttaa rakkaudesta Balkaniin

Viehätys Balkanin kahvikulttuuria kohtaan muuttui haaveeksi omasta perinteisestä bosnialaisesta kahvipannusta. Lukijamme kertoo, kuinka päätyi hankkimaan kahvisetin Sarajevon myyntikojusta.

Olimme olleet kuukauden reppureissaamassa kumppanini kanssa ja matkamme lähestyi pikkuhiljaa loppuaan. Nyt olimme päätyneet Sarajevoon. Olin ihastunut paikalliseen kahvikulttuuriin ja ihailin erinäköisiä kahvisettejä kaupungin myyntikojujen edustoilla.

Vietimme Sarajevossa kolme päivää ja haaveeni ikiomasta kahvisetistä kasvoi kasvamistaan. Lopulta löysimme basaarista kadun, joka oli täynnä toinen toistaan hienompia kupariesineitä.

Runsauden keskellä tuli mutka matkaan: aloin pohtia hankintaani perinteisen kuparisetin ja hienosti koristellun värikkään setin välillä. Päädyin kuitenkin perinteisen versioon!

Sain ostokseni mahdutettua juuri ja juuri jo ennestään ylitsepursuavaan rinkkaani. Nykyään kahvisetti muistuttaa minua siitä, miten ihastuin kaupunkiin ja Balkaniin.

Onko sinulla erikoinen matkamuisto? Lähetä kuva ja tarina: maailmankuvalehti@fingo.fi

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!