Artikkelikuva
Twice Colonized (2023), Lin Alluna

Syksyn inspiroivimmat elokuvaelämykset: Rakkautta & Anarkiaa tuo jälleen kansainväliset huipputeokset Helsinkiin

Kymmenen päivää rakkaudella kuratoituja leffoja kaupunkilaisten iloksi ja inspiroimiseksi 19.9. alkavalla elokuvafestivaalilla.

Varma syksyn merkki Helsingissä jo 37. kertaa: Helsinki International Film Festival – Rakkautta & Anarkiaa.

Tässä tärppejä tulevasta:

Twice Colonized (Lin Alluna, Tanska)
Dokumenttielokuva inuiittien oikeuksien puolesta taistelevasta ihmisoikeusjuristista. Oman pojan itsemurha ajaa surusta suunniltaan olevan juristin hakemaan oikeutta edesmenneelle pojalleen ja kansalleen.

To a Land Unknown (Mahdi Fleifel, Palestiina, Iso-Britannia, Ranska)
Tanskalais-palestiinalaisen dokumentaristin esikoisfiktio sai ensi-iltansa Cannesin elokuvajuhlilla. Siinä kaksi päähenkilöä kysyy ääneen kysymyksiä, joihin ei ole vastauksia: ”Minne kuulut, kun sinut on karkotettu kotimaastasi? Miten noudattaa niin sanotun sivistyneen yhteiskunnan lakeja, kun koko olemassaolosi on kriminalisoitu?”

Rye Horn (Jaione Camborda, Espanja)
Vangitsevan espanjalaisdraaman tapahtumat sijoittuvat 1970-luvun Espanjaan. Nuori nainen kuolee aborttiin, ja siinä avustanut kalastajanainen joutuu pakenemaan Portugaliin. Hellä, lähikuvin kerrottu kansansatumainen elokuva identiteetistä, pakenemisesta ja äitiydestä.

City of Wind (Lkhagvadulam Purev-Ochir, Mongolia)
Mongoliaan sijoittuva tarina teini-ikäisestä shamaanista, joka joutuu suurten valintojen eteen: elääkö tavallista teinielämää juhlineen ja kavereineen vai omistautua henkisemmille poluille.

Io Capitano (Matteo Garrone, Italia)
Venetsiassa palkittu ja parhaan kansainvälisen elokuvan Oscar-ehdokkaaksi valittu elokuva keskittyy kahteen nuoreen senegalilaiseen poikaan, jotka päättävät riskeerata kaiken paremman elämän toivossa. Ajan kohtainen ja inhimillinen pakolaistarina.

Rakkautta & Anarkiaa -festivaali 19.–29.9.
hiff.fi

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!