Artikkelikuva
Kolme vuotta sitten avautunut Capsule Hostels Tallinn on japanilainen kapselihotelli, joka sijaitsee aavistuksen syrjässä Kesklinnan kaupunginosassa.

Tätä et ehkä ole vielä kokenut – yö kapselihotellissa on kuin majoittuisi avaruusaluksessa

Japanilainen kapselihotelli on hauska elämys, jos ei pelkää ahtaita paikkoja. Suomesta käsin lähin kapselimajoitus löytyy Tallinnasta.

Olenko astunut avaruusalukseen? Pienessä ja futuristisessa huoneessa on valkoisia kapseleita molemmilla seinustoilla kahdessa kerroksessa, ja niitä valaisee sininen valo. Näpyttelen koodin numerolukkoon, ja kapselin muoviovi napsahtaa auki.

Valkoisen patjan päällä odottavat hyvä peitto, pehmeä tyyny ja muotoiltu tyyny. Painan sinisen valon päälle ja konttaan sisälle. Nappia painamalla katosta laskeutuu taulutelevisio. Kun oven vetää kiinni, sen saa sisältä auki nappia painamalla ja ovea työntämällä.

Kapselista löytyy pari hyllytasoa, peili, lukulamppu, latauspisteitä, sähköinen kello (joka on tosin väärässä ajassa), johdolliset kuulokkeet, tavallista paremmat korvatulpat, avainkortti ja säädettävä ilmastointilaite. Jos ei muista laittaa ilmastointia päälle yöksi, kapselin ilma muuttuu tunkkaiseksi.

Osaan kapseleista kontataan sisälle suoraan edestä ja toisissa aukeaa koko sivuseinä.

Kolme vuotta sitten avautunut Capsule Hostels Tallinn on japanilainen kapselihotelli, joka sijaitsee aavistuksen syrjässä Kesklinnan kaupunginosassa. Hostellin edestä pääsee bussilla tai raitiovaunulla keskustaan vartissa tai Boltin edullisella taksilla viidessä minuutissa.

Kapselimajoituksessa yöpyminen on edullista – halvimmillaan unipaikan saa 29 eurolla. Yksikerroksinen hostelli mainostaa olevansa ensimmäinen kapselihotelli Baltiassa. Maailman ensimmäinen kapselihotelli lanseerattiin 1979 Osakassa liikemiehiä varten.

Asteroid-huoneessa on kymmenen naisten kapselia. Planet Maassa on 24 unisex-kapselia ja Komeetissa kahdeksan. Meteoroid on perhehuone neljällä kapselilla. Osaan kapseleista kontataan sisälle suoraan edestä ja toisissa aukeaa koko sivuseinä.

Hostellin keittiössä on jääkaappi, ruuanlaittomahdollisuus, juoma- ja välipala-automaatit.

Henkilökuntaa näkyy vähän, ja sisäänkirjautuminen hoidetaan automaatilla. Suihku- ja wc-kopit ovat unisex. Hostellin keittiössä on jääkaappi, ruuanlaittomahdollisuus, juoma- ja välipala-automaatit.

Kapseli tarjoaa enemmän omaa rauhaa kuin kerrossängyt tavallisten hostellien makuusaleissa. Se on hauska elämys, jos ei pelkää ahtaita paikkoja. Kapselissa on kyllä yllättävän paljon tilaa: siellä mahtuu hyvin istumaan ja levittämään tavaransa. Kamppeensa voi viedä myös tilavaan lokerikkoon käytävälle. Lokerikossa odottavat kertakäyttötohvelit, jotka jalassa on mukava tepsutella.

Hostel in Tallinn City Centre – Capsule Hostels Tallinn #funincapsule

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!