Artikkelikuva
Monsieur Doumani: Pissourin, levy-yhtiö: Glitterbeat

Riffittely yhtyy luuttujen helinään

Monsieur Doumanin Pissourin Glitterbeat -albumi yhdistelee Led Zeppelinin ja Creamin tapaista riffittelyä välimerelliseen kansanlauluun ja luuttujen helinään.

Kyproksen kosmopoliitti Antonis Antoniu on juuri nyt etnorockin kultasormi. Reilun vuoden sisään hän on luonnostellut kolme mestariteosta maailmanmusiikkilistojen kärkisijoille: Trio Tekken levyn, sooloalbuminsa, ja kenties upeimpana tämän Monsieur Doumanin uutuuden.

Kaikissa on kyse samasta asiasta: kreikkalais-turkkilaisen rebetikon ja länsimaisen vintage-rockin nerokkaista peilisaleista. Velho viettelee kuuntelijan tiloihin, joissa tutut kuvat ja käsitykset heijastuvat ihmeellisiksi mosaiikeiksi.

Paperilla idea tuntuu pähkähullulta, mutta esteettinen elämys on hämmästyttävän eheä.

Miten ihmeessä Led Zeppelinin tai Creamin tapainen riffittely voi sopia yhteen välimerellisen kansanlaulun tai luuttujen helinän kanssa? Paperilla idea tuntuu pähkähullulta, mutta esteettinen elämys on hämmästyttävän eheä.

Monsieur Doumani puhaltaa pentatoniset, psykedeeliset ja progressiiviset pilvet kiehtovaksi usvaksi, jonka läpi perinteiset melodiat iskevät korkeajännitteisempinä kuin koskaan. Kuuntelija on alkuvoiman äärellä.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!