Artikkelikuva
Valokuvaaja Aleksandra Lemkeä inspiroi työssään ihmiset, paikat, vaatteet ja luonnonvalo.

Intiimit muotokuvat näyttävät ihmisen liukuvan identiteetin

Aleksandra Lemken voimaannuttava valokuvanäyttely nostaa esille etnisiin vähemmistöihin kuuluvia sateenkaari-ihmisiä Suomessa.

Suomeen asettunut puolalaistaustainen valokuvaaja Aleksandra Lemke on erikoistunut muotokuvaukseen ja muotivalokuviin. Itä-Helsingin kulttuurikeskus Stoaan valmistamassaan näyttelyssä Meistä – About us Lemke on kuvannut etnisiin sateenkaarivähemmistöihin kuuluvia LHBTIQ+-ihmisiä Suomessa.

Lemke toivoo näyttelyn paitsi voimaannuttavan myös lisäävän etnisiin vähemmistöihin kuuluvien sateenkaari-ihmisten näkyvyyttä Suomessa. Samalla näyttely tuo esille yhteiskunnassamme ilmenevän moniperustaisen syrjinnän.

Ennen kaikkea näyttely kyseenalaistaa sateenkaariyhteisön valkoisuuden. Se näyttää, että tulemme kaikki erilaisista taustoista ja meillä on erilaisia ja päällekkäisiä identiteettejä.

Valokuvattu Jay toteaa: ”Sukupuoli-identiteetti ja seksuaalisuus ovat minulle liukuvia. Juuri nyt näen ne enemmän matkana ilman tarkkaa päämäärää.”

Aleksanda Lemke: Meistä – About us 11.-31.10.2021 Helsingin kulttuurikeskus Stoassa. Vapaa pääsy.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!