Artikkelikuva

Kun ostat Emmauksesta, luot työtilaisuuksia ja autat

Emmaus Helsinki ry tukee yhteiskunnan ulkopuolelle jääneitä ympäri maailmaa. Toiminta rahoitetaan kirpputorimyynnillä.

”Emmauksessa parasta on mahdollisuus paitsi auttaa muita myös edistää kierrätystä ja kohtuullista elämäntapaa. Monille on tärkeää myös se, että olemme uskonnoista ja puolueista riippumattomia”, Emmaus Helsingin hallituksen puheenjohtaja Ulla Hoyer sanoo.

Emmaus Helsinki tukee yhteiskunnan ulkopuolelle jääneitä eri puolilla maailmaa. Toiminta rahoitetaan kirpputorimyynnillä. Vapaaehtoiset vastaanottavat, lajittelevat, hinnoittelevat ja myyvät.

”Myyntituloilla maksamme juoksevat kulut ja tuemme kumppaneidemme hankkeita Suomen lisäksi muun muassa Itä-Euroopassa, Perussa ja Intiassa.”

”On tärkeää muuttaa rakenteita, jotka tuottavat epätasa-arvoa ja kärsimystä.”

Järjestötyöhön kuuluu Hoyerin mukaan konkreettisen raha- ja tavara-avun sekä työllistämistuen lisäksi myös poliittista vaikuttamistyötä.

”On tärkeää muuttaa rakenteita, jotka tuottavat epätasa-arvoa ja kärsimystä.”

Emmaus-liike syntyi 1949 Ranskassa. Nyt siihen kuuluu yli 400 ryhmää noin 40 maassa. Suomessa liike syntyi tarpeesta tukea pääkaupunkiseudun asunnottomia tarjoamalla paikkoja asumisyhteisössä ja työtä kirpputorilla.

”Pienen järjestön solidaarisuustyön tulokset näkyvät pieninä muutoksina ihmisten elämässä. Neljän vuoden aikana noin 40 Itä-Euroopan romania on saanut työ-
tilaisuuksia tuellamme.”

EMMAUS HELSINKI RY

Perustettu: 1966

Motto ”Auta ensin eniten kärsivää.”

Jos järjestö olisi eläin, se olisi harakkakyyhky. Yhteisöissä elävä uhanalainen lintulaji on innokas keräilijä, joka vie viestiä rauhasta ja oikeudenmukaisuudesta.

Järjestön voi lakkauttaa, kun eriarvoisuus ja sen syyt on poistettu.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!