Artikkelikuva

Tärkein matkamuisto syntyi vaihtokaupoista

Rakkain matkamuisto vapaaehtoistyöstä löytyi yllättävän läheltä.

Kiertelin erilaisilla taidetoreilla etsimässä sitä jotain – täydellistä matkamuistoa puolen vuoden vapaaehtoistöistä Ghanassa. Minulle esiteltiin satoja värikkäitä maalauksia, kauniita käsintehtyjä koruja ja puusta veistettyjä eläimiä. Monet kauppiaat turhautuivat, koska olin päättämätön ja pitkänkin pohdinnan jälkeen luovuin kaupoista.

Lopulta matkamuistoista rakkain löytyi lähempää kuin ajattelinkaan.

Otin matkalleni mukaan punaiset isot hapsukorvakorut. Yksi vapaaehtoistyöpaikkani opettajista rakastui niihin ensisilmäyksellä. Hän kysyi heti, voisinko lahjoittaa korvakorut hänelle ennen kuin lähtisin. Myönnyin ilomielin.

Emme olleet puhuneet mitään vaihtokaupoista, joten yllätyin, kun punaiset hapsut vaihtuivat itsetehtyihin helmikorvakoruihin. Ne eivät mitenkään muistuttaneet tyypillisiä ghanalaisia korvakoruja, joita olin katsellut katukauppiaiden kojuissa. Silti niihin tiivistyi paremmin kaikki se, mikä Ghanassa oli minulle tärkeää.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!