Artikkelikuva
Frankosun & The Family ja Jimi Tenorin konsertissa pääsee todistamaan livealbumin äänitystä.

Maailmankuulu luontodokumentaristi ja afrobeatia – vinkit virtuaalifestareille

Maailma kylässä -festivaali järjestetään tänä vuonna verkossa 29.–30.5.2021. Virittäydy festivaalitunnelmaan ja nauti laadukkaasta ohjelmasisällöstä kotisohvalla.

Luonnontieteilijän rakkaustarina maailmaa kohtaan

Maailma kylässä -festivaalit järjestetään tänä vuonna verkossa 29.–30.5. Tulevaisuusteemaa tarkastellaan ympäristön kannalta muun muassa David Attenboroughin A life on Our Planet -dokumentissa (la 29.5. klo 13.30-15.00). 

Maailmankuulun luontodokumentaristin Sir David Attenborough’n dokumentti on rehellinen kuvaus maailman tilasta ja ihmiskunnan vaikutuksesta luontoon. Dokumentissa käsitellään ilmastonmuutoksen suurimpia haasteita ja nähdään uhkaaviakin visioita tulevaisuudesta. 

Attenborough on 60-vuotisen uransa aikana tuonut luonnonihmeet olohuoneisiimme. A Life on Our Planet – Yksi elämä, yksi planeetta on hänen loppulausuntonsa. ”Planeettamme on tuhon tiellä. Meidän täytyy oppia elämään sovussa luonnon kanssa, ei sitä vastaan. Ja minä aion näyttää, miten se tapahtuu”, Attenborough sanoo trailerissa.  

Nyt 94-vuotias Attenborough on vieraillut maapallon kaikilla mantereilla ja tutkinut sen villeimmät paikat. Attenborough kertoo elämästään luonnontieteilijänä ja palaa uransa tärkeisiin hetkiin. Tunteita herättävässä dokumentissa nähdään, miten maailman tila on heikentynyt yhden ihmisen elämän aikana.  

Elokuvan jälkeen WWF Suomen pääsihteeri Liisa Rohweder, Suomen ympäristökeskuksen johtaja professori Eeva Furman ja ilmastosuurlähettiläs Jan Wahlberg keskustelevat, miten Suomi voi vaikuttaa luonnon monimuotoisuuden säilymiseen

Dokumenttielokuva on katsottavissa 4.6.2021 asti tai siihen asti, kunnes 500 katsojan maksimimäärä täyttyy.

Frankosun & The Familyn voodoo-mausteet

Lauantaina 29.5. klo 14.15-15.15 Maailma kylässä -festivaalin virtuaalisella musiikkilavalla esiintyy
Frankosun & The Family yhdessä rytmimusiikkilegenda Jimi Tenorin kanssa. Musiikissaan bändi yhdistelee 1970- ja 80-luvun nigerialaista ja beniniläistä afrobeatia rentoihin afrofunk- ja rock vaikutteisiin. Yli kymmenhenkisessä kokoonpanossa kuullaan myös voodoovaikutteisia rytmejä, sillä yhtyeen perustaja ja keulahahmo Franck Koumolou on kotoisin Beninistä, voodoon sydänmailta.  

”Me yhdistetään eri afrobiittejä suomalaisen kansanmusiikin melodioihin. Frankosun ja Family on tarkoituksella nimetty perheeksi, olemme tosi tiivis kollektiivi, joiden energiaa kaikkien olisi hyvä kuunnella”, bändin basisti Lauri Kallio sanoo. 

Frankosun & The Familyn debyttilevy julkaistiin huhtikuussa 2020. Toinen levy on jo työn alla ja Maailma kylässä -festivaalin keikalla saadaankin nauttia uusista kappaleista. Keikasta on suunnitteilla livealbumi, joten yleisöllä on ainutkertainen mahdollisuus päästä seuraamaan levyn äänitystä virtuaalikeikalle.


Kurkkaa Maailma kylässä -festivaalin muu ohjelmasisältö täältä!

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!