Artikkelikuva
Teos näyttelystä Lähteneet.

Mitä ihmiselle tapahtuu, kun hän jättää kotinsa?

Vastausta kysymykseen pohditaan Helinä Rautavaaran museon valokuvanäyttelyssä Lähteneet.

Mitä ihmiselle tapahtuu, kun hän jättää kotinsa? Vastausta kysymykseen pohditaan Helinä Rautavaaran museoon maaliskuussa avautuvassa valokuvanäyttelyssä Lähteneet.

Visuaaliset voimansa näyttelyssä yhdistävät siirtolaisuutta omilla tahoillaan vuosina 2008–2018 dokumentoineet valokuvaajat Anna Autio ja Katja Tähjä. Näyttelyn valokuvat avaavat portin kotinsa jättäneiden elämään eri puolilla maailmaa. 

Autio tunnetaan valokuvaajana muun muassa teoksesta Hukkuneet (2019), joka kertoo Euroopan pakolaiskriisistä Välimeren ylityksen aikana kadonneiden tarinoiden kautta. Tähjä puolestaan tunnetaan yhdessä toimittaja Kaisa Viitasen kanssa tehdyistä teoksista Paperittomat (2010) ja Karkotetut (2016), jotka molemmat sukeltavat paperittomien sekä karkotettujen arkeen Euroopassa. 

Näyttelyn työryhmään kuuluvat valokuvaajien lisäksi toimittajat Kaisa Viitanen ja Taina Tervonen sekä graafiset suunnittelijat Anne-Mari Ahonen ja Anna-Mari Tenhunen

 

Lähteneet-valokuvanäyttely 3.3.–30.7.2020 Helinä Rautavaaran museossa (Siltakatu 11, Espoo).

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!