Artikkelikuva

Pomppuautoilu on tekniikkalaji – tule testaamaan ilmastoystävällistä autorataa Maailma kylässä -festarille

Tästä ei autokilpailu juuri ekologisemmaksi muutu. Janne Käpylehdon rakentama autorata saa käyttövoimansa laatoista, joiden päällä pomppiminen tuottaa sähköä. Se on luontevaa jatkoa Käpylehdon aiemmille innovaatioille, joihin kuuluu muun muassa muusikko Kimmo Pohjosen kanssa tehty energiaomavarainen musiikkiteos.

”Rata oli ensimmäistä kertaa käytössä Kulosaaren päiväkodissa. Alle kolmevuotiaat saivat aluksi auton liikkeelle vain pienin nykäyksin, mutta sitten he keksivät, että levylle mahtuu kaksi nassikkaa samaan aikaan. Kimpassa pomppien se toimi oikein hyvin.”

Autoratansa myöhemmillä koeajoilla Käpylehto on päässyt todistamaan myös näyttäviä ulos­ajoja. Mutkaa lähestyttäessä kannattaa siis pomppia hieman maltillisemmin.

Muutenkin kyseessä on tekniikkalaji. Innokkaille kisailijoille Käpylehto paljastaa olennaisen vinkin:

”Pehmeä tasajalkaa hyppiminen ei ole kovin tehokasta. Paras tapa on juosta voimallisesti paikallaan, vähän kuin yrittäisi polkea lattiaa rikki.”

Ilmastoystävällinen autorata Mahdollisuuksien tori -teltassa koko Maailma kylässä -festivaalin ajan.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!