Artikkelikuva
Kuvassa toinen festivaalin pääesiintyjistä

Etnosoi! – vähemmistöjen musiikkia jo 40 vuotta

Etnosoi!-festivaali tuo maailmanmusiikin taas Helsinkiin. Tänä vuonna festivaalin järjestäjä Maailman musiikin keskus juhlii 40-vuotista toimintaansa.

Maailman musiikin keskus täyttää tänä vuonna pyöreitä. Musiikki-instituutin 40-vuotista historiaa sekä työtä maahanmuuttajataustaisten ja vähemmistömuusikoiden kanssa juhlistaa Helsingissä vuosittainen Etnosoi!-maailmanmusiikkifestivaali.

32. Etnosoi!n pääesiintyjinä ovat unkarilainen Mónika Lakatos & Gipsy Voices sekä Gabacho Maroc-yhtye. Lakatos tulkitsee Olah-romaniperinteen satoja vuosia vanhaa musiikkia tavalla, joka sekä vaalii perinnettä että avaa sitä uusille kuuntelijakunnille. Ranskasta, Algeriasta ja Marokosta ammentava Gabacho Maroc puolestaan yhdistelee eri musiikkikulttuureiden vaikutteita paljon kehutussa lava- showssaan.

Pääesiintyjien lisäksi festivaalilla on myös Senegal-teemainen ilta sekä rauhan- ja työväenlauluja ja joikua yhdistävä konsertti Koiton Laululta ja Wimmeltä. Sunnuntaina perheen pienimmille on tarjolla lisäksi Lasten Etnosoi! Malmitalolla.

Etnosoi! Helsingissä 31.10.-14.11.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!