Artikkelikuva
Kuvassa toinen festivaalin pääesiintyjistä

Etnosoi! – vähemmistöjen musiikkia jo 40 vuotta

Etnosoi!-festivaali tuo maailmanmusiikin taas Helsinkiin. Tänä vuonna festivaalin järjestäjä Maailman musiikin keskus juhlii 40-vuotista toimintaansa.

Maailman musiikin keskus täyttää tänä vuonna pyöreitä. Musiikki-instituutin 40-vuotista historiaa sekä työtä maahanmuuttajataustaisten ja vähemmistömuusikoiden kanssa juhlistaa Helsingissä vuosittainen Etnosoi!-maailmanmusiikkifestivaali.

32. Etnosoi!n pääesiintyjinä ovat unkarilainen Mónika Lakatos & Gipsy Voices sekä Gabacho Maroc-yhtye. Lakatos tulkitsee Olah-romaniperinteen satoja vuosia vanhaa musiikkia tavalla, joka sekä vaalii perinnettä että avaa sitä uusille kuuntelijakunnille. Ranskasta, Algeriasta ja Marokosta ammentava Gabacho Maroc puolestaan yhdistelee eri musiikkikulttuureiden vaikutteita paljon kehutussa lava- showssaan.

Pääesiintyjien lisäksi festivaalilla on myös Senegal-teemainen ilta sekä rauhan- ja työväenlauluja ja joikua yhdistävä konsertti Koiton Laululta ja Wimmeltä. Sunnuntaina perheen pienimmille on tarjolla lisäksi Lasten Etnosoi! Malmitalolla.

Etnosoi! Helsingissä 31.10.-14.11.