Artikkelikuva
Luonnossa villinä elävien tiikerien määrä on vähentynyt sadassa vuodessa 97 prosentilla.

Intian tiikerikanta kääntyi kasvuun

Intian hallitus kertoi loppukesästä ilouutisen: maan uhanalainen tiikerikanta on kasvanut viimeisten neljän vuoden aikana 30 prosentilla. Suojelutoimien ansiosta Intian luonnossa tiikereitä on nyt lähes 3 000. Tämä tarkoittaa, että yli kaksi kolmasosaa maailman tiikeripopulaatiosta elää parhaillaan Intiassa, mitä pääministeri Narenda Modi kuvailee ”historialliseksi saavutukseksi.” 

Tiikerit voivat hyvin myös naapurimaassa Nepalissa, jossa kanta on lähes kaksinkertaistunut vajaassa kymmenessä vuodessa.

Avainasemassa tiikerikannan elvyttämisessä on ollut tiikerien ja ihmisten pitäminen riittävän etäällä toisistaan. Tiikerien suojelualueiden määrää on lisätty Intiassa roimasti. Tämä ennaltaehkäisee sitä, että tiikerit vaeltavat kyliin, missä niiden on vaara tulla tapetuiksi. Samaan aikaan Intia on kiristänyt merkittävästi salametsästyksen vastaista työtä ja koventanut salametsästyksestä annettavia rangaistuksia.

Toimia maailman suurimman kissaeläimen suojelemiseksi kuitenkin tarvitaan yhä. 1900-luvun alussa maapallolla vaelsi vielä yli 100 000 tiikeriä, mihin nähden nykyinen tiikeripopulaatio on yhä hävettävän pieni. Intia ja muut maat, joissa tiikereitä elää, ovat luvanneet tehdä työtä sen eteen, että tiikereiden määrä kaksinkertaistuu vuoteen 2022 mennessä.