Artikkelikuva
Aatos ja Amine tulee elokuvateattereihin 9.8.

Lapsuus jihadistilähiössä

Molenbeekin kaupunginosa Brysselissä on lievästi sanoen huonomaineinen: huomattavan monen Euroopassa tehdyn islamistisen terrori-iskun tekijät ovat asuneet siellä. Kahden vuoden takaisen raportin mukaan Molenbeekissä toimi jopa 51 järjestöä, joilla oli kytköksiä terroristiryhmiin.

Mutta asuu Molenbeekissa muitakin kuin jihadisteja, esimerkiksi kuusivuotiaat Aatos ja Amine. Reetta Huhtasen dokumentti Aatos ja Amine seuraa kaverusten elämää, joka täyttyy tavanomaisista leikeistä, mutta myös hämmennyksestä uskonnollisten kysymysten äärellä. Oliko Jeesus Jumalan poika? Miltä Allah näyttää? Kuka on jumalista suurin?

Aikuisten maailma tunkeutuu tylysti poikien elämään, kun Brysselissä tehdään 35 henkeä vaatinut terrori-isku. Kaduille ilmestyy raskaasti aseistettuja sotilaita ja poliiseja, ja esiin nousee kysymys: miksi ihmiset tappavat toisiaan uskonnon nimissä?

Dokumentti sai ensi-iltansa tammikuussa Helsingin Docpoint-festi­vaalilla, jossa se voitti sekä yleisöäänestyksen että kriitikon valinta -palkinnon.

Aatos ja Amine tulee elokuvateattereihin 9.8.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!