Artikkelikuva
Aatos ja Amine tulee elokuvateattereihin 9.8.

Lapsuus jihadistilähiössä

Molenbeekin kaupunginosa Brysselissä on lievästi sanoen huonomaineinen: huomattavan monen Euroopassa tehdyn islamistisen terrori-iskun tekijät ovat asuneet siellä. Kahden vuoden takaisen raportin mukaan Molenbeekissä toimi jopa 51 järjestöä, joilla oli kytköksiä terroristiryhmiin.

Mutta asuu Molenbeekissa muitakin kuin jihadisteja, esimerkiksi kuusivuotiaat Aatos ja Amine. Reetta Huhtasen dokumentti Aatos ja Amine seuraa kaverusten elämää, joka täyttyy tavanomaisista leikeistä, mutta myös hämmennyksestä uskonnollisten kysymysten äärellä. Oliko Jeesus Jumalan poika? Miltä Allah näyttää? Kuka on jumalista suurin?

Aikuisten maailma tunkeutuu tylysti poikien elämään, kun Brysselissä tehdään 35 henkeä vaatinut terrori-isku. Kaduille ilmestyy raskaasti aseistettuja sotilaita ja poliiseja, ja esiin nousee kysymys: miksi ihmiset tappavat toisiaan uskonnon nimissä?

Dokumentti sai ensi-iltansa tammikuussa Helsingin Docpoint-festi­vaalilla, jossa se voitti sekä yleisöäänestyksen että kriitikon valinta -palkinnon.

Aatos ja Amine tulee elokuvateattereihin 9.8.