Artikkelikuva
Maailman Kuvalehden toimitus Mimosa Hedberg

Maailman Kuvalehti ehdolla Vuoden yleisölehdeksi

"Ehdokkuus kertoo lehden arvostuksesta ja tarpeellisuudesta suomalaisessa mediakentässä", päätoimittaja Anni Valtonen sanoo.

Maailman Kuvalehti on ehdolla Aikakausmedian Edit-kilpailussa Vuoden 2017 yleisölehdeksi.

Vuoden yleisölehti -palkinto myönnetään ammattitaidolla ja laadukkaasti toteutetulle yleisölle suunnatulle aikakauslehdelle, joka huomioi kohderyhmänsä oivallisella tavalla.

”Maailman Kuvalehti on muuttuvaa maailmaa heijasteleva lehti, joka on kiinnostunut siitä, miten meidän valintamme vaikuttavat seuraavien sukupolvien elämään. Lehti käsittelee globaaleja aiheita ja eri puolilla maailmaa asuvien ihmisten elämää. Yhä enemmän katsomme myös suomalaiseen yhteiskuntaan: miten suuret globaalit muutokset näkyvät suomalaisten arjessa”, Maailman Kuvalehden päätoimittaja Anni Valtonen sanoo.

Viime vuonna toteutetussa lukijatutkimuksessa 93 prosenttia lukijoista kertoi olevansa tyytyväinen lehteen. Peräti 89 prosenttia lukijoista on keskustellut lehden aiheista muiden ihmisten kanssa.

”Tyytyväiset lukijat ovat osoitus siitä, että tarjoamamme näkökulma on tarpeellinen. Siinä missä muut mediat keskittyvät ongelmien esille tuomiseen, meille tärkeää on tuoda esiin toivo ja mahdollisuus muutokseen”, Valtonen sanoo.

Valtosen mukaan Kepa ry:n julkaiseman Maailman Kuvalehden lukijat ovat aktiivisia kansalaisia, jotka ovat valmiita muuttamaan omaa arkista toimintaansa kestävämmän maailman puolesta. Lehden tekijöiden mielestä on motivoivaa tehdä journalismia, joka selvästi aktivoi lukijoita toimintaan sen sijaan, että lamaannuttaisiin negatiivisen uutistarjonnan alle.

”Pyrimme panostamaan jatkuvasti enemmän myös verkkoon, ja tavoittelemaan siten uusia potentiaalisia lukijoita”, Valtonen sanoo.

Lehti tavoittelee myös Vuoden kansi -palkintoa. Maailman Kuvalehden vuoden 2017 ensimmäisen numeron teemana oli ympäristö. Numero käsittelee erityisesti akuuttia globaalia ongelmaa, ilmastonmuutosta.

Teemu Kumpulaisen suunnittelemassa graafisessa kannessa kylmä sininen korostaa pohjoisen ja jäätikön tuntua. Jäälohkareet sulavat ja yksin jäänyt jääkarhu tallustelee suuren vesipisaran sisällä. Kokonaisuus on koskettava ja harmoninen”, Valtonen kuvailee.

Kantta voi äänestää 28. helmikuuta asti kilpailun verkkosivuilla.

Aikakauslehtikilpailu Edit on kilpailu Aikakausmedian jäsenlehdille. Kilpailun kaikki voittajat julkistetaan Aikakausmedian Edit-gaalassa 15. maaliskuuta. Sarjojen voittajat saavat 1 000 euron palkinnon.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!