Artikkelikuva
Okra Playground

Suomalais-ugrilaista taikaa

Okra Playgroundin uudella albumilla soivat poppi ja proge, mutta myös elektro ja hip hop.

Okran musiikillisia sävyjä kuunnellessa ei voi välttää vertausta Värttinään. Molemmat ammentavat kiulusta, jossa helmeilee suomalais-ugrilaista taikaa kalevalaisine alkusointuineen, jouhikkoineen ja kanteleineen. Molempien keulilla laulaa kolme komeaäänistä naista, miesten säestäessä taitavasti taustalla. Maailmanmausteita haetaan Balkanilta ja kelttimaisemista.

Okra Playgroundin uutuus kuitenkin päivittää itäsuomalaiseen traditioon nojaavan soundin tähän päivään. Seassa soivat poppi ja proge, mutta myös elektro ja hip hop – kaikki joko ilmavassa sopusoinnussa tai silkassa konfliktissa, kappaleen draamasta riippuen.

Tyylitajua löytyy, eivätkä biitit ja luupit kuulosta lainkaan päälleliimatuilta. Malesiassa asti jo esiintyneelle Okra Playgroundille voi povata valoisaa tulevaisuutta musiikkiviennin kärkituotteena.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!