Artikkelikuva
CMI on tuonut yhteen Libyan tärkeimpiä puolueita rakentamaan yhteisymmärrystä maan tulevaisuudesta. Poliitikot Majda Alfallah ja Mohamed Almisawi vaihtoivat ajatuksia Tunisiassa marraskuussa 2017 järjestetyssä kokouksessa.

Konfliktinratkaisujärjestö CMI:n tavoitteena pysyvä rauha

Järjestö haluaa naiset mukaan rauhanneuvotteluihin.

Suomalainen Crisis Management Initiative ry ehkäisee ja ratkaisee väkivaltaisia konflikteja maailmalla. Se tunnetaan arvostettuna rauhanvälittäjänä ja vuoropuhelun edistäjänä. Perustaja Martti Ahtisaari sai työstään Nobelin rauhanpalkinnon 2008.

Rauhanvälittäjää tarvitaan enemmän kuin koskaan. Viestintäpäällikkö Antti Ämmälä CMI:stä sanoo, että konfliktien määrä on kasvanut ja niistä on tullut monimutkaisempia. CMI toimiikin välittäjänä usealla mantereella: Lähi-idässä, Pohjois-Afrikassa, Saharan eteläpuolisessa Afrikassa, Euraasiassa entisten Neuvostotasavaltojen alueella.

Itsenäisenä rauhanvälittäjänä CMI pystyy rakentamaan rauhaa silloin, kun virallinen diplomatia ei siihen pysty. Järjestö voi keskustella joustavasti konfliktin eri osapuolten kanssa, luoda tilaa keskustelulle myös kaikkein herkimmistä aiheista ja tuoda yhteen tahoja, jotka eivät muuten tapaisi. CMI:n ainoa päämäärä on mahdollisimman kestävä rauha.

Vaikka naisia on puolet maailman väestöstä, he jäävät usein rauhanneuvotteluissa marginaaliin. CMI:n tavoitteena onkin saada naiset rauhanpöytiin. Kyse ei ole vain tasa-arvosta: naisten mukanaolo tekee rauhansopimuksista kestävämpiä.

Juuri nyt CMI rakentaa rauhaa esimerkiksi Libyassa, missä vallankumouksenjälkeisen valtion rakenteet ovat romahtaneet ja valta on pirstaloitunut kilpaileville ryhmittymille.

Katso, järjestö!

CMI

Perustettu 2000

Motto ”Kaikki konfliktit ovat ratkaistavissa. Sen, minkä ihminen on aloittanut, ihminen pystyy myös lopettamaan.”

Jos järjestö olisi eläin, se olisi gepardi, kokoaan suurempi eläin, pieni ja nopea, ketterä.

 

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!