Artikkelikuva

Absurdistan: Sensuroituja suden nisiä ja sikoja kerrostalossa

Tällä kertaa Absurdistanissa tutustumme kiinalaisyrityksen "sikahotelliin".

1) Nisät liikaa Iranille

Italialaisen jalkapalloseura AS Roman logossa esiintyy tunnettu roomalaisen mytologian naarassusi, joka imettää kahta lasta – Rooman kaupungin perustajia. Kuva oli kuitenkin Iranin sensoreille liikaa, kun tv-kanava joutui blurraamaan logossa esiintyvän suden nisät. Näemmä ikivanha eläintaidekin voi olla liian seksikästä!

2) 13 kerroksen sikoja

Lihaa kulutetaan yhä enemmän, ja kiinalaisyritys on päättänyt turvautua erikoiseen keinoon: sikojen kasvattamiseen korkeissa kerrostaloissa. Yrityksen mukaan nämä ”sikahotellit” säästävät energiaa ja resursseja. Euroopassa vastaavat kokeilut ovat usein kaatuneet. Tietoisia kuluttajia kun valtavat tehofarmit eivät järin houkuta.

3) Virallinen määkijä

Ruotsin puolustusvoimat perusti uuden joukko-osaston ensimmäistä kertaa sitten toisen maailmansodan. Gotlantiin sijoitetut joukot halusivat kunnioittaa perinteitä, joten niille valittiin maskotiksi Harald-lammas. Edellinen Harald palveli vuoteen 1988 asti yleten aina kunniakorpraaliksi asti. Toivotamme onnea tuoreelle kokelaalle!

4) Ensin käyrät kurkut, nyt rommi

Oi EU, minkä teit. Aiemmin oli kurkkudirektiivi, nyt vaarassa on tšekkiläinen perinnerommi Tuzemák. Säätely on tosin tarpeen, sillä juomalle värin antava ainesosa on yhdistetty syövän eri muotoihin. Valmistaja on kuitenkin saanut viisi vuotta aikaa kehitellä uutta reseptiä. Vastuullisuus kunniaan!

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!