Artikkelikuva
Reilun matkailun yhdistys esittelee toimintaansa ja tapaa reilusta matkailusta kiinnostuneita omalla osastollaan Maailma kylässä -festivaaleilla.

Vastuullinen matkailija suosii paikallista

Reilun matkailun yhdistys ohjaa ihmisiä tekemään oikeita valintoja.

”Useimmat matkailijat haluavat matkustaa reilusti. Isoin ongelma on se, että ei tiedetä miten”, kertoo Reilun matkailun yhdistyksen puheenjohtaja Mia Halmén.

Reilun matkailun yhdistys on koonnut yhdeksän ohjetta reilumpaan matkailuun.

Vastuullinen matkailu alkaa matkakohteeseen perehtymisestä. Vastuullinen matkailija ajoittaa matkan huippusesongin ulkopuolelle ja valitsee vastuuntuntoisen matkanjärjestäjän.

”Ota etukäteen selvää, minkälaisia vaikutuksia valinnoillasi on”, Halmén sanoo.

Matkailun vaikutukset voivat olla sosiaalisia, taloudellisia tai ympäristöön liittyviä.

Olipa kyseessä ravintola tai matkamuisto, vastuullinen matkailija suosii paikallista. Hän säästää energiaa ja vettä sekä minimoi jätteet. Vastuullinen matkailija kunnioittaa myös paikallista kulttuuria, ottaa selvää ja jakaa kokemuksiaan.

Katso, järjestö!

Reilun ­matkailun yhdistys ry

Perustettu 2003
Motto Vastuullisen matkailun puolesta
Jos järjestö olisi eläin liito-orava; pieni, mutta sinnikäs. Hieman tuntematon, mutta ajoittain esillä mediassa. Määritelty ”silmällä pidettäväksi”.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!