Artikkelikuva
Freshlyground

Sortoa vastaan funkin ja diskon voimalla

Rytmien rikastamaa ja taitavasti tuotettua poppia kuullaan Freshlygroundin seitsemännellä albumilla.

Etelä-Afrikan menestyneimpiin popyhtyeisiin lukeutuva Freshlyground julkaisi seitsemännen albuminsa huhtikuussa. Uutuuttaan hehkuva ohjelmisto tekee yhtyeestä kiinnostavan vieraan Maailma kylässä -festivaalilla.

Albumin avausraita Banana Republic ottaa kantaa taloudellista ja sosiaalista sortoa vastaan. Musiikillisesti se rullaa hyvällä voitelulla, murean bassolinjan kantaessa kokonaisuutta ja nakuttavien kitaroiden pitäessä vauhtia yllä. Diskosta, funkista ja afrosta ladotun pohjan päälle pääsolisti Zolani Mahola laulaa raikkaasti – väsymyksestä ei ole tietoakaan, vaikka yhteisiä vuosia on jo takana.

Rytmien rikastamaa ja taitavasti tuotettua poppia kuullaan levyllä kauttaaltaan, silti onneksi yllätyksiäkin tulee eteen. Esimerkiksi nelosraita Coming Over nostattaa Bond-tunnarien kaltaista dramatiikkaa, vitonen Curious soi karheasti kuin Amy Winehousen laulukirjasta, ja Ndiyak’ Khumbula yhdistää aitoafrikkalaisen laulun ja banjofolkin!

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!