Artikkelikuva

Absurdistan: kannabisvaakuna ja hevipressa

Tällä kertaa Absurdistanissa tutustaan muun muassa virolaisen kunnan uuteen vaakunaan.

1) Saippuaa diktatuurille

Pohjois-Korean valtiollinen televisio lanseeraa kaksi uutta saippuasarjaa. Toinen käsittelee nöyrän maanviljelijän kamppailua varastelevia japanilaissotilaita vastaan, toisessa seikkailee salainen agentti, joka taistelee maan vihollisia vastaan. Luvassa antoisia katseluhetkiä.

2) Kannabisvaakuna sen olla pitää

Virolainen Kanepin kunta on valinnut kannabislehden uuden lippunsa ja vaakunansa symboliksi. Sana kanep viittaa Virossa kannabikseen. Vaakunasta pidettiin yleisöäänestys, jossa valtaosa kannatti kannabisvaakunaa. Pormestari on kertonut kunnioittavansa asukkaidensa mielipidettä.

3) Syyrian peli

Katsojat hieraisivat silmiään, kun yksi Venäjän päätelevisiokanavista lähetti ohjelmaa Venäjän menestyksestä Syyriassa. Uutiskuvien sijaan raportissa nähtiin videokuvaa Arma-3 -sotavideopelistä. Kanavan mukaan kyseessä oli erhe. Voisivatpa maailman johtajat sanoa samaa koko Syyrian sodasta.

4) Hevipressa korruptiota vastaan

Indonesian presidentti Widodo on tunnettu hevifani, joka sai Tanskalta lahjaksi harvinaisen Metallica-albumin. Widodo ilmoitti avoimesti lahjasta korruptiokomissiolle, joka linjasi, että lahja kuuluu valtiolle. Siispä hevipressa maksoi 800 dollaria pitääkseen lahjan.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!