Artikkelikuva

”On lottovoitto syntyä Tansaniaan”

Liikunnan Kehitysyhteistyö LiiKe ry:n toiminnanjohtaja Ari Koivu, 49, on maantieteilijä ja kehitysmaatutkija. Nyt hän vastaa Maailman Kuvalehden väittämiin.

Idols-voiton jälkeinen urakehityksesi ei ole lähtenyt nousuun.
Urakehitys on tasaisessa nousussa, mutta Idolsia olen nähnyt vain televisiossa. Kun googlaan nimeni, sieltä tulee viimeistään toisella sivulla Ari Koivusen nimi. Hänen laulutouhunsa taitaa olla nyt aika vähäistä.

On lottovoitto syntyä Tansaniaan.
Ehdottomasti ja varsinkin hyvään perheeseen. Vauraana elämä on varmasti helpompaa, ja sitä voi pitää lottovoittona.

Kehitysyhteistyörahat menevät kankkulan kaivoon.
Suurimmaksi osaksi eivät mene, mutta on varmasti myös väärinkäytöksiä. Mielestäni ihmisiä pitää auttaa ja tukea heidän omassa elinympäristössään, ja siihen tarvitaan kehitysyhteistyövaroja.

Jalkapallossa on ihmiskunnan pelastus.
Monen ihmisen pelastus. Sekä kehittyvissä että kehittyneissä maissa. Liverpoolin Robbie Fowlerkin olisi varmasti muuten kuollut jo huumeisiin. Kehitysmaissa jalkapallo voi olla paitsi tie rikkauksiin myös keino parantaa tyttöjen asemaa.

Afrikkaan mahtuu käytettyä tavaraa.
Afrikka ei saa olla kaatopaikka. Liikuntavälineitä sinne kyllä mahtuu, mutta niiden tuonti ei saa pilata paikallista tuotantoa tai myyntiä.

Elät punavihreässä kuplassa.
(Nauraa.) Enemmänkin kokovihreässä. Luonto, meret ja ekologisuus ovat tärkeitä.

Safarit ovat länsimaalaisten egotrippi.
Joissakin tapauksissa kyllä, ja niiden hiilijalanjälki on usein iso. Toisaalta safarit tuovat paikallisille tuloja. Safarit eivät saa olla mitään viiden tähden bungaloweja, vaan niiden pitää edustaa oikeaa elämää.

Köyhyys ei katoa maailmasta.
Ikävä kyllä ei. Kaupungistuminen pitää siitä huolen.

Maapallolla on vielä toivoa.
Niin kauan on toivoa, kun on aikaa. Suurten päätösten ja tekojen aika on nyt. Kulutamme jo enemmän kuin maapallo pystyy kantamaan.

Kuka?

Ari Koivu

Ammatti LiiKe ry:n toiminnanjohtaja perustamisvuodesta 2001 lähtien.

Tausta Maantieteilijä ja kehitysmaatutkija, joka perusti LiiKe ry:n innostuksestaan Tansaniaa, liikuntaa ja kehitysyhteistyötä kohtaan. Kävi Tansaniassa ensimmäistä kertaa vuonna 1994 tekemässä kenttätyötä.

Harrastukset Divarijalkapalloilu ja muu urheilu. Kannattaa jääkiekkojoukkue Porin Ässiä.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!