Artikkelikuva
TootArd

Levyarvio: Rockbändin protesti

Golanin kukkuloilta kotoisin olevan TootArdin jäsenillä ei ole kansalaisuutta tai passia.

Rockbändi TootArd soittaa kotikylässään Golanin kukkuloilla, jotka Israel miehitti Syyrialta puoli vuosisataa sitten. Bändin musiikki ja uusimman levyn nimi kumpuavat protestista vallitsevia oloja vastaan: näillä ihmisillä ei ole kansalaisuutta eikä passia. Heillä on vain matkustusdokumentti, laissez passer.

Laissez passer -albumi nousi helmikuussa Transglobal World Music Chartin ykköseksi, mikä on harvinaista Lähi-idästä tulevalle yhtyeelle. Arabimusiikin skaaloja kuullaankin vain mausteena – kokonaisuudessaan levy rakentuu enimmäkseen kitaravetoisesta psykedeelisestä rockista, reggaesta ja Tuareg-bluesista.

Ilmavasti soivien kertosäkeiden ja timmisti rullaavan riffimoottorin yhdistelmä osuu täydellisesti paljon matkustavan länsimaalaisen makuun, joka janoaa sekä tuttuutta että twistiä.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!