Artikkelikuva

Absurdistan: Trumpin kootut letkautukset – läskihaukkuja ja Afrikka-sekoilua

Tällä kertaa Absurdistanissa ihmettelemme Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin ensimmäisen vuoden kummallista menoa.

Koolla on väliä

Heti Trumpin ensimmäistä viikkoa leimasi hupsu ”minun yleisöni on isompi kuin sinun” -kiista, kun tuore presidentti sinnikkäästi väitti – todisteista huolimatta – että hänen virkaanastujaisyleisönsä olisi isompi kuin Barack Obaman. Kalabaliikki nosti parrasvaloihin presidentin hauraan egon, josta näytteitä on saatu sittemminkin.

Muuriselityksiä

Trump on toitottanut alusta asti sinnikkäästi, että Meksiko joutuu maksamaan muurin maiden välillä. Pakkomielle on edelleen presidentin pöydällä, tosin nyt hän on siirtynyt muotoiluun, että pistää Meksikon maksamaan ”lopulta, jossain muodossa”. Selitykset muurin ympärillä tuntuvat käyvän yhä sekavammiksi.

Keksi uuden maan

Vääräleuat saivat mojovat naurut, kun Trump kehui ”Nambian” toimivaa terveydenhuoltoa Afrikan maiden johtajien huippukokouksessa YK:ssa. Tämä uusi maailman maa nousi esille myös toisessa kohtaa presidentin puhetta. Olisi ehkä kannattanut pysyä hereillä maantiedon tunneilla, herra presidentti!

Läskihaukkuja

Trumpin aggressiiviset ulostulot Pohjois-Koreaa vastaan ovat kiristäneet maiden suhteet äärimmilleen. Kenties kummallisin käänne nähtiin presidentin lempialustalla Twitterissä, kun marraskuussa saman päivän aikana Trump sekä puolusteli Vladimir Putinia, että haukkui Kim Jong-unia ”lyhyeksi ja lihavaksi”.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!