Artikkelikuva

Pilkahdus toivoa Etiopiasta

Maan pääministerin mukaan Etiopia aikoo luopua syytteistä kaikkia poliittisia vankeja vastaan.

Pääministeri Hailemariam Desalegn yllätti maailman ilmoittamalla, että Etiopia aikoo luopua syytteistä kaikkia poliittisia vankeja vastaan. Pääministeri perusteli päätöstä ”demokraattisen tilan laajentumisella”.

Ilmoitus on tervetullut, sillä Etiopian levottomuudet ovat kärjistyneet pahasti viime vuosina. Ympäri maata on osoitettu mieltä, ja maan johto on koittanut panna kansan kuriin kovin ottein, mikä on johtanut ihmisoikeusjärjestöjen mukaan jopa tuhansien vangitsemiseen ja satojen kuolemaan.

Nähtäväksi jää, kuinka uskottavasti hallinto toimeenpanee ilmoituksensa. Amnesty International totesi tuoreeltaan, että tämä voi merkitä Etiopialle verisen sortokauden päättymistä. Vuonna 2014 pidätetty ihmisoikeuspuolustaja Befeqadu Hailu kirjoittaa blogissaan:

”Kirjoitan tätä kamppaillen kyynelten kanssa. Kaikki nämä lupaukset on toimeenpantava välittömästi.”

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!