Maailma kylässä -festivaali kylpi auringossa: ”Tämä on koko kevään kohokohta”

Rautatientori ja Kaisaniemenpuisto täyttyivät taas musiikista ja ruoasta, kun Maailma kylässä saapui Helsinkiin. Väkeä toi paikalle niin mausteiset maailman ruoat kuin painavat keskustelutkin.

Lauantaiaamuna kello yksitoista Yakuzi Pato soittaa ja yleisö tanssii. Lämpömittari näyttää reilusti yli 20 astetta. Maailma kylässä -festivaali 2018 on alkanut. 

Monille festivaalivieraille Maailma kylässä -festivaali on jokavuotinen perinne. 

”Olen ollut täällä joka vuosi. Tämä on koko kevään kohokohta. Joskus, kun on jäänyt väliin, on harmittanut”, Taina Saarinen kertoo.

”Olen ollut täällä lähes alusta asti aina, kun mahdollista. Maailma kylässä -festivaali edustaa itselle tärkeitä arvoja, kuten monikulttuurisuutta ja yhteiskuntavastuullisuutta. Täällä on kiva tunnelma”, Leila Järventausta sanoo. 

Leila Järventausta kertoo, että hän odottaa erityisesti malilaista muusikko Abou Diarraa, joka esiintyy sunnuntaina klo 14 Savanni-lavalla. 

Aino Järventausta on Maailma kylässä -festivaalilla ensimmäistä kertaa. Hän kertoo olevansa kiinnostunut erityisesti Agenda 2030 kestävän kehityksen tavoitteista. 

”Haluaisin kuulla mitä Suomi tekee, ja miten tavoitteet toteutetaan.”

Ruokia maailmalta

Kaisaniemen puistossa aurinko paistaa ja lomatunnelma on valmis. Raappana esiintyy Savanni-lavalla. ”Kuinka moni teistä on lomalla”, Raappana kysyy ja lähes jokainen käsi nousee ilmaan.  Tuua Pakarinen ja Heidi Mäkelä ovat tulleet Maailma kylässä –festivaalille katsomaan kansainvälistä tunnelmaa.

”Ja varmaan syömäänkin jossain välissä”, toinen kaksikosta lisää. 

Valinnanvaraa riittää, sillä tarjolla on ruokaa Afrikasta, Lähi-idästä, Aasiasta, Latinalaisesta Amerikasta, Euroopasta ja Pohjois-Amerikasta. Mahdollisuuksien torin keskellä on Reilun kaupan kahvila. 

Anniskelualueella Afro Sunday DJ:t tuovat tanssilattialle afrobeateja. Janoiset tanssijat paistattelevat päivää ja testailevat liikkeitä.

Mahdollisuuksien torin Story Sharing Cafessa festivaalivieras Heru Raha nostaa tarinan aiheen hatusta.

”Kuinka menetin hiukseni?” Heru Raha aloittaa. Kuinka ollakaan, miehellä ei ole hiuksia. 

Mikä tänne festareille oikein vetää? 

”Tämä on ilmainen”, Husseim CJ Muba sanoo. 

”Täällä parasta on maailma. Tämä ei ole vain aasialaisille tai afrikkalaisille”, Menard Mponda lisää.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!