Artikkelikuva
Canzoniere Grecanico Salentino

Levyarvio: Balladeista biletunnelmaan

Canzoniere Grecanico Salentinon uusin levy valjastaa käyttövoimakseen koneet ja biitit, syntikat ja sähkökitarat.

Italian Pugliasta tuleva Canzoniere Grecanico Salentino on kiehtovaa kuunneltavaa. Vaikka yhtyeellä on takana jo 42 vuotta ja 18 albumia, se osoittaa jälleen kykynsä uudistua.

Jos CGS:n edellinen levy Quaranta juhli lauluvoimaa ja akustista sointia, uusin levy Canzoniere valjastaa käyttövoimakseen koneet ja biitit, syntikat ja sähkökitarat. Tuottaja Joe Mardin on työskennellyt aiemmin muun muassa Queen Latifahin ja Chaka Khanin kanssa. Onneksi säkkipillejä ja haitareita ei heitetty perimmäiseen nurkkaan New Yorkin studiossa.

Popille kumartavista raidoista esimerkiksi Lu giustacofane houkuttaa nostamaan kädet ilmaan. Karismaattisen karheat lauluäänet soivat kuitenkin vaikuttavimmin puhdaspiirteisessä balladissa Tienime. Myöhemmin Pizzica de sira antaa pelimannien temperamentin kuulua torin täydeltä. Levyn kannessa komeileva Coca Cola -pullo on täytetty italialaisella tomaattikastikkeella. Näky kuvaa hyvin tämän levyn olemusta.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!