Artikkelikuva

Absurdistan: Luksuselämä feikkaamalla ja partalupa

Tällä kertaa Absurdistanissa tutustutaan muun muassa väärin koottuun inuiittipatsaaseen.

1) Partalupa

Tadžikistanissa poliisi pidätti kaksi parrakasta näyttelijää. Maassa parran kasvattaminen on epävirallisesti kielletty, sillä muslimienemmistöinen maa yrittää kovalla kurilla estää ääriliikkeiden nousun. Lopulta miehille heltisi erityislupa viranomaisilta näytelmää varten. Esirippu nouskoon!

2) Pahuuden patsas

Toronton lentokenttä on kohun keskellä, sillä alkuperäiskansojen asioita ei kunnolla tunneta. Kentän edustalla komeilee kolme perinteistä inuiittipatsasta, joista yksi on koottu väärin, eli sen viesti menee vikaan. Inuiittien mukaan patsaan asento viittaa ”järkyttävän kuoleman paikkaan”.

3) Kuskeille ajokortit!

Kambodžan terveysministeriö vaatii, että maan ambulanssipalveluihin rekrytoidaan jatkossa vain kuskeja, joilla on ajokortit. Tähän mennessä monilla kuskeista ei ole ollut asianmukaisia papereita, ja heitä onkin syytetty kaahailusta, holtittomasta ajotavasta ja röyhkeydestä liikenteessä.

4) Luksuselämä feikkaamalla

Jos rahasi eivät riitä omaan yksityiskoneeseen, voi Venäjältä löytyä apu pulmaan. Moskovalainen yritys tarjoaa mahdollisuutta napsia kuvia vaikkapa Instagramiin maahan parkkeeratussa yksityisjetissä. Ilmaan et pääse, mutta ainakin ystäväsi luulevat (ehkä), että olet upporikas.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!