Artikkelikuva

Tylyt terveiset Trumpille

Gates haluaa täsmentää, että mikäli rahavirrat supistuvat, myös kehitys hidastuu.

Maailman suurimman yksityisen hyväntekeväisyysjärjestön johtohahmo Bill Gates kommentoi brittiläiselle Guardian-lehdelle suorin sanakääntein, etteivät järjestöt voi kuroa umpeen presidentti Donald Trumpin kehitysapuleikkausten jättämää aukkoa.

Yhdysvallat on ollut maailman suurin avunantajamaa, mutta aiemmin tänä vuonna Trump ehdotti yli 30 prosentin leikkauksia maansa ­ulkomaanapuun.

”Meillä ei ole mitään erityistä rahasäilöä, jota pitäisimme siinä tapauksessa, että jokin hallitus onkin vähemmän anteliaalla päällä”, Gates jyrähti.

Gatesin säätiön tuore raportti varoittaa, että mikäli rahavirrat supistuvat, myös kehitys hidastuu. Esimerkiksi 10 prosentin apuleikkaukset hiv-hoitoihin tarkoittaisivat, että vuoteen 2030 mennessä hiviin kuolisi jopa viisi miljoonaa ihmistä enemmän kuin ilman apuleikkauksia.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!