Artikkelikuva
Toko Telo

Levyarvio: Toko Telo tarjoaa hurmioitunutta groovea

"Toy raha toy tarjoaa ihmeen vetovoimaisen yhdistelmän afrikkalaista, eurooppalaista ja amerikkalaista perinnettä."

Muistatko kuubalaisen Buena Vista Social Clubin? Toko Telo on Madagaskarin oma superbändi, joskin pienempi. Kolme mestaria julkaisi toukokuussa yhteisen debyytin, joka nousi maailmanmusiikkilistojen ykköseksi. Heinäkuussa mestareita oli enää kaksi, kun muusikko Régis Gizavo menehtyi yllättäen.

Levyllä Gizavon harmonikka luo maukasta kreolitunnelmaa periafrikkalaisen laulun lomaan. Laulajina vuorottelevat karheankarismaattisesti Monika Njava, Madagaskarin ”kansallinen diiva”, sekä D’Gary, joka hoitelee myös kitaran erehtymättömän nautittavasti. Soittajana hän piipahtaa mielellään americanan maaperällä.

Toy raha toy tarjoaa ihmeen vetovoimaisen yhdistelmän afrikkalaista, eurooppalaista ja amerikkalaista perinnettä. Välillä puhuttelee levollisuus, välillä hurmioitunut groove, joka syntyy vain muutamilla osaavilla käsillä.

Toko Telo on ilmoittanut, että yhtyeen tarina jatkuu vuonna 2018 julkistettavalla uudella kokoonpanolla.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!