Artikkelikuva

Absurdistan: Issikkanationalismi ja presidentin tökerö kanisuunnitelma

Vuoden kuudennessa Absurdistanisssa esitellään muun muassa kiinalainen mieskapseli.

1) Ei Uljas Musta vaan Baldur

Nationalismin aalto yltää Islannissa jo hevosiin asti. Islannin virallisesta hevosrekisteristä vastaava komitea on päättänyt, että maan hevoset pitää tästä lähtien nimetä vain islantilaisilla nimillä. Perusteluksi on kerrottu, että ulkomaiset ostajat eivät suosi issikoita ulkomaisilla nimillä.

2) Älä hitto vie graduani! ­

Rötöksien riivaamassa Johannesburgissa murtomiehet hyökkäsivät lääketieteen opiskelijan kotiin. Eteläafrikkalainen nainen pimahti, sillä vorot yrittivät viedä muun ohella ainoan kopion naisen pro gradu -työstä. ”Halusin valmistua niin kovasti”, epätoivoinen opiskelija kertoi.

3) Syökää kanaa – tai siis kania ­

Venezuela kärsii ruokakriisistä. Presidentti ­Nicolás Maduro on keksinyt ”kanisuunnitelman”, kehottaen kansalaisia kasvattamaan ja syömään pupuja. Kokeiluksi 15 yhteisölle jaettiin kaninpoikasia, mutta ihmiset ovatkin ottaneet ne lemmikeiksi. Kampanjaa on haukuttu huonoksi vitsiksi.

4) Mieskapselissa ­aika liitää

Shanghaissa ostoskeskus on keksinyt lennokkaan idean, kuinka viihdyttää epätoivoisia aviomiehiä naisten ollessa ostoksilla. Keskus on asennuttanut neljä lasista kapselia, joihin vaimot voivat jättää miehensä ”parkkiin” pelaamaan 90-luvun retrovideopelejä. Kyllä Kiinassa aviomiesten kelpaa!

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!