Artikkelikuva
BaranBand

Porukat tanssilattialle!

BaranBandin esikoislevy on yksi parhaista Suomessa julkaistuista maailmanmusiikkialbumeista.

Kurdiveljekset Gian ja Marouf Majidi syntyivät Iranissa, opiskelivat aikansa maailmalla ja asettuivat Suomeen. Neljä vuotta sitten he perustivat BaranBandin yhdessä etevien suomalaismuusikoiden kanssa. Tänä keväänä ilmestyi esikoislevy, joka on epäilyksettä yksi parhaista Suomessa julkaistuista maailmanmusiikkialbumeista.

Mn bo to on koottu monista suunnista. Autenttista etnotrippiä Lähi-itään odottava joutuu pettymään, mutta avarakorvainen musiikin­ystävä nauttii täysillä. Mikä tärkeintä, BaranBand saa porukat tanssilattialle. Levyn nimikappaleessa on potentiaalia herätellä popparitkin, kun yhtye pyörittää takertuvaa kertosäettä The Gipsy Kingsin kaltaisella intensiteetillä. Modaalisempiin maisemiin mennään jatkossa, vaikka persialaisella tar-luutulla kuullaankin enemmän riffejä kuin ornamentoituja melodialinjoja.

Laulu on yksi BaranBandin ehdottomista vahvuuksista. Gian Majidi tulkitsee ilmaisuvoimaisesti samalla kun toverit liittyvät rohkeasti moniääniseen ja monikulttuuriseen kuoroon.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!