Artikkelikuva

Oikeudenkäynti, jota Afrikan kerma seuraa

Päiväntasaajan Guinean presidentin poika haastettiin oikeuteen korruptiosta Ranskassa.

Päiväntasaajan Guinean presidentti Teodoro Obiang Nguema Mbasogo on pisimpään palvellut valtionjohtaja Afrikassa. Hänen poikansa Teodoro Nguema Obiang Mangue (kuvassa) on kätevästi maan varapresidentti. Rutiköyhän maan diktaattoriperhettä pidetään erittäin härskinä julkisten varojen käyttäjänä.

Nyt rattopoikana tunnettu diktaattorin poika on viety Ranskassa oikeuteen korruptiosta. Hänen syytetään tuhlanneen kymmeniä miljoonia euroja julkista rahaa ostaakseen Ranskasta muun muassa hulppean pariisilaiskartanon, yksityiskoneen ja autotallillisen luksusautoja.

Obiangin puolustuksen mukaan Ranskalla ei ole tuomiovaltaa rikoksille, joiden väitetään tapahtuneen kokonaan eri maassa. Järjestöt kuten Transparency International ovat asiasta eri mieltä. Obiangille on tarkoitus lukea syksyllä tuomio, jota epäilemättä monet korruptiosta tunnetut Afrikan maiden poliitikot seuraavat silmä kovana.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!