Artikkelikuva
Oumou Sangaré

Pyöreänmehevää groovea Malista

Oumou Sangarén uusi levy on sielukas ja vetävä kokonaisuus.

Monet maailmanmusiikin suosituimmista artisteista tulevat Malista. Niin myös Oumou Sangaré, funkahtavan Wassoulou-soundin kantavin ääni, jolta vihdoin ilmestyy uusi levy kahdeksan vuoden tauon jälkeen.

Jo 1980-luvun lopulta alkaen Sangaré on laulanut Afrikan naisten puolesta ja osallistunut paremman tulevaisuuden kampanjoihin. Tänä päivänä hän hoitaa myös liiketoimia oman hotellin, autobrändin ja riisimerkin parissa.

Mogoya on lihaksikas ja verevä kokonaisuus Sangarén koko yhtyeeltä. Kalebassin kuoresta rakennettu kamale ngoni loihtii pyöreänmehevän grooven yhdessä rouheiden sähkökitaroiden kanssa. Mukaan liittyy perinnerumpuja, moderneja syntikoita ja afrobeat-legenda Tony Allen rumpusetteineen. Kertakaikkisen sielukas ja vetävä on tämä kokonaisuus, josta myös afrikkalaiseen musiikkiin tottumaton voi saada paljon irti.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!