Artikkelikuva
Lehtikuva Turkin rannikolla hukkuneesta pojasta muutti Anjana Sinhan elämän suunnan. Hän halusi alkaa tehdä töitä pakolaisten parissa.

Kentältä: Anjana Sinha auttaa turvapaikanhakijoita

Kepan jäsenjärjestöt kertovat toiminnastaan. Valokeilassa Suomen Pakolaisavun vapaaehtoinen.

Anjana Sinha

Suomen Pakolaisapu

”Kun näin kuvan 3-vuotiaan syyrialaispojan Aylan Kurdin ruumiista kellumassa rannalla, kyseenalaistin koko maailman ihmisyyden. Millään ei ole merkitystä, jos lapsi joutuu kuolemaan tuolla tavalla. Sinä päivänä tunsin vahvoja tunteita pakolaisten puolesta ja päätin, että haluan auttaa heitä.

Olin aiemmin töissä orpokodissa Intiassa, mutta halusin jatkaa työtäni Suomessa. Tällä tavalla löysin Suomen Pakolaisavun.

Tärkein osa työtäni on saada pakolaiset tuntemaan olonsa tasavertaisiksi. Haluan, että he tuntevat seurassani, että olemme ystäviä. Ennen pakolaisuutta suurin osa näistä ihmisistä on ollut työssä ja opiskelemassa. He tarvitsevat apua ja tukea, mutta tärkeintä on saada heidät tuntemaan olonsa tasavertaisiksi.

Vapaaehtoistyö vaatii vaivannäköä ja omistautumista. Palkkioksi siitä saa hymyn avun tarpeessa olevilta ihmisiltä. Silloin tietää tehneensä jotain hyvää.

Vapaaehtoistyö on minulle tärkeää, koska se on tapa antaa yhteiskunnalle jotain takaisin. Teen vain oman osani, mutta toivon, että se on osa suurempaa kokonaisuutta, jolla saadaan muutosta aikaan!”

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!