Artikkelikuva

Absurdistan: Lumiukon lupauksia ja feikkihäävieraita

Vuoden neljännessä absurdistanissa tutustutaan muun muassa eläinten kauneuskilpailuun ja sveitsiläiseen ennustajalumiukkoon.

1) Miss Buffalo

Pakistanissa järjestettiin ensimmäistä kertaa ikinä eläinten kauneuskilpailu. Noin 200 Azikheli-puhvelilajin edustajaa tuotiin kilpailuun, jonka tarkoitus oli lisätä lajitietoisuutta, sillä elukat ovat olleet vaarassa kuolla sukupuuttoon. Kolmen päivän pullistelun päätteeksi löytyi myös voittaja!

2) Kuokka- vai ­feikkivieraat?

Sulhanen palkkasi Kiinassa häihinsä 200 ”sukulaisvierasta”, jotka olivat todellisuudessa näyttelijöitä. Morsiamen perhe tajusi huijauksen, kun vieraat eivät tienneet juuri mitään sulhosta. Häät päättyivät sulhasen pidätykseen. Median mukaan on epäselvää, mitä lakia mies edes rikkoi.

3) Iivana Näkymätön

Taiteilija pystytti Venäjällä Aleksandrovin kaupungissa Iivana Julman patsaan ja lähti lounastauolle. Vain tunti pystyttämisen jälkeen mies palasi paikalle ja huomasi valtavan patsaan kadonneen. Viranomaiset ottivat lopulta vastuun ”näpistyksestä” – patsashan oli pystytetty liian aikaisin!

4) Lumiukon lupaus

Jos perinteitä uskoo, Sveitsiin on luvassa kuuma kesä.  Vuotuisessa Sechseläuten-juhlassa Zürichissä kevääntulon kunniaksi lumiukon pää täytetään raketeilla: mitä nopeammin se räjähtää, sitä parempi kesä tulee. Tänä vuonna ukko tuhoutui vajaassa 10 minuutissa, edellisvuonna 43 minuutissa.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!