Artikkelikuva
Näin vauhdikkaasti laitettiin jalalla koreasti Tampereen Mahdollisuuksien torilla 2016. Tampere on yksi aktiivisimmista torikaupungeista.

Terveisiä toreilta!

Mahdollisuuksien tori on levinnyt uusiin paikkakuntiin.

”Mahdollisuuksien tori -verkoston uusin tulokas Forssa on osoittanut, että parhaimmillaan Kepan järjestämä toritapahtuma tarjoaa paikkakunnan järjestöille ja asukkaille paikan, jossa voi toimia yhdessä näkyvästi globaalin oikeudenmukaisuuden puolesta.

Kaupungissa on ollut viime kuukausina useita turvapaikanhakijoita vastaan suunnattuja mielenosoituksia. Mahdollisuuksien torin järjestäminen onkin innostanut paikkakunnan kansalaistoimijoita näyttämään, että heidän Forssansa on avoin ja iloitsee kulttuurien moninaisuudesta.

Pari vuotta taukoa pitänyt Mikkeli palasi tänä vuonna torikaupungiksi. Espoossakin kokoonnutaan taas suunnittelemaan ja katsomaan löytyisikö kaupungissa toimivien järjestöjen kesken uutta intoa torin järjestämiseen.

 

Tänä vuonna Mahdollisuuksien tori -kausi jakautuu selvästi kevät- ja syyskauteen. Keväällä järjestetään kaksitoista toria ja elo-syyskuulle suunnitellaan yhdeksää toria. Osa kaupungeista on vakiinnuttanut torinsa tiettyyn viikonloppuun, toiset taas kokeilevat torin vaihtamista uuteen ajankohtaan.

Toritoiminnassa on aina aaltoliikettä, sillä väliin paikalliskoordinaattorit muuttavat tai elämäntilanne muuttuu. Usein kuitenkin vuoden tai parin tauon jälkeen löytyy uusi järjestäjäporukka.

Uskon, että tämän hetkinen vihapuheen sävyttämä ilmapiiri kutsuu toimintaan, jossa myönteisellä matalan kynnyksen tapahtumalla halutaan osoittaa, että meidän kaupungin asukkaat ymmärtävät globaalin vastuunsa.” Jaana Viirimäki, Kepan Mahdolli­suuksien tori -koordinaattori

Torien paikkakunnat ja päivämäärät löytyvät osoitteesta kepa.fi/mahdollisuuksientori.