Artikkelikuva
Kepan ovistopparin töitä hoitaa puinen virtahepo.

Jykevä hippo avaa ovia

Erikoinen matkamuisto päätyi Kepalle töihin.

Maailman Kuvalehteä julkaiseva Kepa on kansainvälinen työpaikka, jonka eri toimistoista ja kumppani­järjestöiltä on vuosien aikana kulkeutunut jos jonkinlaista muisto­esinettä Helsinkiin.

Ehkä vaikuttavin on puinen virta­hepo, jota ei väkevinkään kukka­hattuhenkilö yksinään nosta maasta – ainakaan kovin pitkäksi aikaa.

Hippoon ihastui 2000-luvun alkupuolella eräs Kepan tuolloisista esimiehistä vieraillessaan Sambiassa. Puueläin oli hänestä niin vaikuttava, että se oli saatava koristamaan toimistoa Suomeen. Hippo edusti Afrikkaa ja olisi näyttävä tervetulotoivotus toimistossa vieraileville, hän sanoi.

Me alaiset vähän estelimme, sillä täyspuinen veistos todella on vaikuttava – ja raskas. Ajattelimme, että virtahevon postittaminen Pohjolaan maksaisi kohtuuttomasti.

Johtaja tietty voitti lyhyen väittelyn, enkä enää muista, kuinka paljon hipon roudaaminen laivarahtina lopulta kustansi, tuskin paljoakaan.

Tätä nykyä hipon voi tavata Kepan toimistolla Vallilassa ovistopparin toimessa.

Onko sinulla erikoinen matkamuisto? Lähetä kuva ja tarinasi osoitteeseen anni.valtonen@maailmankuvalehti.fingo.fi

 

 

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!