Artikkelikuva

Välimeren sykähdyttäviä yksityiskohtia

Karim Baggili yhdistelee levyllään ud-luutun maqameita, grungea ja jopa heavya.

Kitara lienee maailman suosituin soitin. Kaikupohjaa kitara­levytyksille on maailmanmusiikkiyleisössäkin. Etenkin jazz- ja flamenco-muusikoiden irtiotot yli ja ohi vaki­tyylinsä kiinnostavat kitarasankarien ystäviä.

Syntyjään belgialainen mutta juuriltaan jordanialaisjugoslavialainen Karim Baggili soittaa kitaran rinnalla ud-luuttua. Hänen uusin albuminsa on tavanomaista fuusiolevyä rohkeampi. Etydinomaisia groove-kappaleita kuullaan tälläkin, mutta myös uudenlaisia avauksia. Esimerkiksi raita Exitimuse tekee maukasta soppaa ud-luutun maqameista, grungen voimariffeistä ja heavykuvaston barokkisekvensseistä.

Välimeren kaikkien rantojen musiikkiperintöä nykyaikaan tuova Apollo You Sixteen tarjoaa maailmankansalaiselle sykähdyttävää musiikkia, josta voi poimia taidokkaita yksityiskohtia tai vain nauttia taustamaisemana katujen vilinässä.

Kuuntele levy menemällä osoitteeseen: maailmankuvalehti.fi/musiikki

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!