Artikkelikuva
Seuraava ilmastoaiheinen huippukokous järjestetään Bonnissa marraskuussa 2017.

Miten maailma selviää kaupungistumisesta?

Kaupungistuminen pitää tutkijoiden mukaan nähdä mahdollisuutena rakentaa kestävää maailmaa.

Maailman väestö kasvaa vielä tovin: nykypäivän lapset tulevat vääjäämättä tekemään omat lapsensa. Väestönkasvun odotetaan pysähtyvän niin, että maailmassa on vuoden 2050 paikkeilla 11 miljardia ihmistä.

Maailma myös kaupungistuu vauhdilla: vajaan sadan vuoden päästä kahdeksasta yhdeksään miljardiin ihmistä asuu kaupungeissa.

London School of Economics -yliopiston tutkijat Dimitri Zenghelis ja Nicholas Stern kirjoittavat The Guardianissa, että tämä kehitys vaatii varautumista. Tarvitaan tukea sähköautoille ja julkiselle liikenteelle, energiatehokkaita älytaloja ja uusiutuvaa energiaa, samoin kuin kierrätystä, jätteiden muuttamista energiaksi ja polkupyöräverkostoja. Unohtamatta parempaa koulutusta ja hallintoa.

Ihmiset toimivat parhaiten kaupungeissa: kerääntyminen yhteen lisää tuottavuutta ja nostaa palkkoja. Kaupungistuminen on tutkijoiden mukaan jopa mahdollisuus, sillä kaupungeissa saastuttaviin tapoihin on mahdollista puuttua.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!